Jedan od najistaknutijih njemačkih chefova poznat je po svom beskompromisnom perfekcionizmu i kulinarskoj viziji koja briše granice. Od 2021. godine vodi vlastitu kulinarsku dokumentarnu emisiju „Herr Raue reist!“ u kojoj istražuje kuhinje svijeta, lokalne specijalitete i priče o kulturi prehrane.
Snimajući svoju putopisno-gastronomsku emisiju „Herr Raue reist!“, cijenjeni njemački chef Tim Raue boravio je nekoliko dana u Istri kako bi upoznao autentičnu i raznoliku eno-gastronomsku ponudu Hrvatske, s naglaskom na posebnosti najvećeg hrvatskog poluotoka - od svježe ulovljene ribe i vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, do biranih vina i svjetski poznatih tartufa.
Putovanje istarskim poluotokom Raue započinje loveći kamenice u zoru s uzgajivačem Emilom i nastavlja ga potragom za tartufima s energičnim psom Capom iz obitelji Prodan, upoznajući se s tradicijom tartufarstva i odlaskom u lov na tartufe.
Posjećuje kuhinju chefa Jeffreyja Velle u restoranu Cap Aureo u Rovinju da bi kušao njegove delikatese, a zatim u Balama provjerio kako paštu izrađuje chef Damir Pejčinović u vinskom resortu Meneghetti. Istraživanje istarskih gastronomskih doživljaja Tim Raue završava posjetom restoranu Puntulina, gdje je uz zalazak sunca uživao u tradicionalnim škampima na buzaru, koje je opisao kao jedno od svojih „top deset jela na svijetu“.
Ova istarska avantura, nastala u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istarske županije te Maistrom kao glavnim partnerom projekta, ostavila je na Tima Rauea snažan dojam.
Nadahnut svime doživljenim, osmislio je poseban meni inspiriran Hrvatskom koji gledatelji mogu preuzeti putem QR koda i pripremiti ga sami kod kuće, što emisiju čini prvom interaktivnom kulinarskom emisijom takve vrste.
Snimljena epizoda emitira se kao finale četvrte sezone na streaming platformama Magenta TV+ i RTL+, kao i na njemačkom TV kanalu RTL Living. Osim televizijskog prikazivanja, putovanje kroz Istru dodatno je predstavljeno u opširnom članku uglednog magazina „essen & trinken“, jednog od najvažnijih gastronomskih časopisa u Njemačkoj.
Dodajmo i da je berlinski restoran „Tim Raue“ nositelj dvije MICHELINOVE zvjezdice te da je redovito uvršten među 50 najboljih restorana svijeta. Osim berlinskog, Raue uspješno vodi niz restorana, među ostalim u St. Moritzu, na Mallorci i u Dubaiju, čime dodatno potvrđuje svoj snažan međunarodni utjecaj.