Lučka uprava uklonila pijesak u rovinjskom škveru
Današnjom akcijom djelatnika Lučke uprave Rovinj očišćen je dio šina od naslaga pijeska kako bi se karel spustio na najdublju točku za prihvat plovila.
13:44Prije 11 min06.11.2025
Nadahnut svime doživljenim, osmislio je poseban meni inspiriran Hrvatskom koji gledatelji mogu preuzeti putem QR koda i pripremiti ga sami kod kuće, što emisiju čini prvom interaktivnom kulinarskom emisijom takve vrste.
Jedan od najistaknutijih njemačkih chefova poznat je po svom beskompromisnom perfekcionizmu i kulinarskoj viziji koja briše granice. Od 2021. godine vodi vlastitu kulinarsku dokumentarnu emisiju „Herr Raue reist!“ u kojoj istražuje kuhinje svijeta, lokalne specijalitete i priče o kulturi prehrane.
Snimajući svoju putopisno-gastronomsku emisiju „Herr Raue reist!“, cijenjeni njemački chef Tim Raue boravio je nekoliko dana u Istri kako bi upoznao autentičnu i raznoliku eno-gastronomsku ponudu Hrvatske, s naglaskom na posebnosti najvećeg hrvatskog poluotoka - od svježe ulovljene ribe i vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, do biranih vina i svjetski poznatih tartufa.
Putovanje istarskim poluotokom Raue započinje loveći kamenice u zoru s uzgajivačem Emilom i nastavlja ga potragom za tartufima s energičnim psom Capom iz obitelji Prodan, upoznajući se s tradicijom tartufarstva i odlaskom u lov na tartufe.
Posjećuje kuhinju chefa Jeffreyja Velle u restoranu Cap Aureo u Rovinju da bi kušao njegove delikatese, a zatim u Balama provjerio kako paštu izrađuje chef Damir Pejčinović u vinskom resortu Meneghetti. Istraživanje istarskih gastronomskih doživljaja Tim Raue završava posjetom restoranu Puntulina, gdje je uz zalazak sunca uživao u tradicionalnim škampima na buzaru, koje je opisao kao jedno od svojih „top deset jela na svijetu“.
Ova istarska avantura, nastala u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istarske županije te Maistrom kao glavnim partnerom projekta, ostavila je na Tima Rauea snažan dojam.
Nadahnut svime doživljenim, osmislio je poseban meni inspiriran Hrvatskom koji gledatelji mogu preuzeti putem QR koda i pripremiti ga sami kod kuće, što emisiju čini prvom interaktivnom kulinarskom emisijom takve vrste.
Snimljena epizoda emitira se kao finale četvrte sezone na streaming platformama Magenta TV+ i RTL+, kao i na njemačkom TV kanalu RTL Living. Osim televizijskog prikazivanja, putovanje kroz Istru dodatno je predstavljeno u opširnom članku uglednog magazina „essen & trinken“, jednog od najvažnijih gastronomskih časopisa u Njemačkoj.
Dodajmo i da je berlinski restoran „Tim Raue“ nositelj dvije MICHELINOVE zvjezdice te da je redovito uvršten među 50 najboljih restorana svijeta. Osim berlinskog, Raue uspješno vodi niz restorana, među ostalim u St. Moritzu, na Mallorci i u Dubaiju, čime dodatno potvrđuje svoj snažan međunarodni utjecaj.
Hrvatska liječnička komora ističe da rezultati istraživanja potvrđuju obrasce uočene u istovjetnom istraživanju provedenom prije tri godine: preopterećenost i iscrpljenost, neodgovarajuće specijalističko usavršavanje, nedovoljno vremena za pacijenta te nezadovoljstvo i plaćom i uvjetima rada.
10:05Prije 3 h06.11.2025
Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji na poklon će dobiti pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila.
09:00Prije 4 h06.11.2025
U gradskom proračunu za ovu je namjenu osiguran iznos od 270.000,00 eura, čime Grad Pula-Pola nastavlja ulagati u obrazovanje, izvrsnost i jednake prilike za studente.
07:46Prije 6 h06.11.2025
Udruga VITA NOVA iz Vodnjana organizira donacijski koncert za adaptaciju i opremanje novog prostora u Vodnjanu. Nastupaju MPZ Roženice kao glavni izvođač te gosti Vesna Nežić Ružić, Elis Lovrić, Lima Len i Ivan Licul, uz voditelja Ronalda Brausa.
06:45Prije 7 h06.11.2025
Jedan od najautentičnijih kantautora Kvarnera, donosi u Pazin spoj poezije i glazbe u formi neuobičajenog književnog nastupa – uz glazbene improvizacije, stihove prožete mirisima mora i Istre te prepoznatljivu energiju izvođača koji svoje pjesme ne samo interpretira, nego ih i zakanta.
21:35Prije 16 h05.11.2025
Navedeno savjetovanje provest će se u razdoblju od 5. studenog 2025. godine do 5. prosinca 2025. godine.
18:50Prije 19 h05.11.2025
POU Pula u suradnji s Gradom Pulom priprema projekt za izradu i provedbu novih programa obrazovanja odraslih, namijenjenih nezaposlenima te onima u riziku gubitka posla zbog energetske tranzicije.
17:18Prije 20 h05.11.2025