Lima Len o nagradi Cesarica: Ponosan sam na sve nas i hvala svima do neba!
Tim Nagrade Cesarica utvrdio je da su istarske “Brajde” zaslužile biti prepoznate kao jedan od hitova koji je napravio ogroman rast tijekom mjeseci i na kraju ostvario impresivan rezultat među slušateljima.
Glazba je živa, dinamična i nepredvidiva – neki hitovi osvoje publiku preko noći, dok drugi rastu polako, organski i sigurno. Upravo iz te svijesti o glazbi kao živom organizmu koje se mijenja i raste kroz vrijeme, dodana je posebna kategorija ovogodišnje Cesarice – Cesarica VAR.
Nagrada Cesarica VAR za 2024. godinu pripala je pjesmi “Brajde” autora Lima Lena, Boz Beatza i Alena Vitasovića, koja je prošla nevjerojatan put – od pjesme koja je polako osvajala srca slušatelja do jednog od najslušanijih hitova godine.
Upravo nam je Lima Len javio svoje dojmove.
"Jako sam bio iznenađen kad sam dobio poziv i kada mi je direktor Cesarice rekao da su otvorili novu kategoriju nagrade “Cesarica VAR” i da je to isključivo zbog Brajdi jer se mora zabilježiti ipak taj trenutak u godini!
Ponosan sam na sve nas koji smo dio toga i na sve koji su mi pomogli u tome da se Brajde ostvare od pjesme do spota! I HVALA DO NEBA!", izjavio je Lima Len za IstraIN.
Uskršnja tradicija bojanja jaja vrlo je stara te je svake godine nezaobilazna u mnogim kućanstvima diljem svijeta koja slave Uskrs. No, znate li koje se značenje krije iza određenih boja kojima bojimo pisanice?
Grbin se na predanom angažmanu zahvalio članovima stranke, simpatizerima i volonterima, a na velikoj podršci prije svega svojim sugrađanima i sugrađankama.
Pod nazivom “Proljetni reset - Kako podržati tijelo nakon zime”, predavanje će se baviti temama buđenja tijela i regeneracije, posebno detoksikacijom jetre u cilju podržavanja organizma nakon zime, biljkama i pripravcima koji mogu pomoći u otklanjanju proljetnog umora te pripremom za sezonu alergija
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.