Pula i Rovinj postali vizualni identitet spota najpoznatije mlade regionalne zvijezde Mirze Selimovića
Dodatnu ljubavnu notu cijeloj ovoj glazbenoj priči, koju autorski potpisuje za tekst Aleksandra Milutinović, a glazbu Lane Miletić i Vuk Mirović, daje i video spot čiji su kadrovi snimljeni u predivnom Rovinju i Puli, u kome je pulska arhitektura dodatno obogatila vizualni identitet Za dušu uzmi me.
Nova pjesma 'Za dušu uzmi me', jednog od najpoznatijih mladih regionalnih glazbenika Mirze Selimovića, od petka plovi radijskim eterom.
Ova emotivna balada ujedno je produžetak lijepe suradnje s diskografskom kućom Hit Records, te s ponosom predstavljamo novi uradak ovog iznimnog glazbenika.
I sam nam je otkrio da ova pjesma osvaja na prvu, a evo što je još spomenuo:
"Za dušu uzmi me umirujuća je emotivna balada, za koju imam osjećaj da nekako ulazi u srce već na prvo slušanje. Iz tog razloga vjerujem da će vrlo brzo pronaći put do srca publike, ali i da će biti prepoznata od strane glazbenih urednika. Zato me raduje izlazak ove posebne balade, kao čuti i pročitati u komentarima utiske i dojmove svih onih koje će dotaknuti 'Za dušu uzmi me'. Vaš Mirza!".
Dodatnu ljubavnu notu cijeloj ovoj glazbenoj priči, koju autorski potpisuje za tekst Aleksandra Milutinović, a glazbu Lane Miletić i Vuk Mirović, daje i video spot čiji su kadrovi snimljeni u predivnom Rovinju i Puli, u kome je pulska arhitektura dodatno obogatila vizualni identitet 'Za dušu uzmi me'.
Program okuplja važna imena hrvatske gastronomske scene uz provjerene kuharske majstore EGCI-ja. Teme ciklusa su valorizacija lokalnih namirnica i mikrolokacija, umjetnost sljubljivanja hrane i pića, održivost te kreativnost u kuhinji. Edukacije će se održavati tijekom listopada i studenoga 2025.
Od 6. do 8. studenog Giardini u Puli postaju središnje mjesto jesenske zabave – stiže nam omiljena manifestacija Martinje u Puli tijekom kojega posjetitelje očekuje bogat program ispunjen vinom, glazbom i vrhunskom hranom.
Projekt je interdisciplinarno kulturno-antropološko istraživanje i participativni rad u zajednici, a fokus je na ulozi žena u brodogradilištu Uljanik te njihovu doprinosu društvenom, kulturnom i urbanom razvoju Pule.
"Predviđa se mogućnost uvođenja nagrada za osobe koje prijavljuju protuzakonito odbacivanje otpada, bilo u prirodi ili pored spremnika, kao i uvođenje video nadzora na lokacijama na kojima se može očekivati nepropisno odbacivanje otpada, kao i zapošljavanje većeg broja komunalnih redara"
Interes je rastao iz sata u sat. „Prvotno smo dogovorili po jednu izvedbu u Puli i Opatiji. U Opatiji je prva planula pa su tražene još dvije, potom se rasprodao termin u Puli pa smo dodali i tamo još jedan. Na kraju smo stali na pet, jer šesta u jednom danu ne dolazi u obzir“, navodi Rabar.
Građani i gosti Poreča Novu 2027. godinu će dočekati uz nastup Tonya Cetinskog, dok će 31. prosinca natupiti i Kids from the Sky te popularna Miach. Osim njih, tijekom Adventa Poreč očekuju se i nastupi Maje Šuput, Alena Vitasovića, Nene Belana, Željka Bebeka, grupe Adastra, Tomislava Bralića...
Kako društvene mreže pretvoriti iz obaveze u stvarni poslovni alat koji donosi klijente, suradnje i prodaju? O tim i brojnim drugim pitanjima u četvrtak 6. studenoga u 18 i 30 sati, govorit će Valentina Babić.
Program je namijenjen sadašnjim i budućim zaposlenicima odgojno-obrazovnih ustanova u Istarskoj županiji koji žele steći stručna znanja i vještine za obavljanje poslova sigurnosti i civilne zaštite u školama.
Projektom se promiče i razvija održivi turizma, pri čemu je ključna aktivnost upravo sadnja novih stabala. To, naime, izravno doprinosi smanjenju ugljičnog otiska nastalog turističkim aktivnostima.
Feijoa ime nosi po botaničaru Joãou da Silvi Feijó koji je, prema legendi, bio smrtno zaljubljen u jednu djevojku koja mu je rekla da će biti njegova ako joj donese voće koje ima okus na guavu, kiwi, šumsku jagodu, ananas, bananu i mentu u jednom.
Izložba gljiva pravo je mjesto za sve koji žele proširiti svoje znanje, ali i uživati u ugodnom jesenskom ozračju Pazina. Bit će to ujedno prilika da se otkrije kojim sve vrstama gljiva obiluje istarsko područje, kako razlikovati jestive od otrovnih, ali i dobiti pokoji kulinarski savjet...