Labin ovog petka pleše pod zvijezdama: stiže Wine & Music Night!
Pridružite se i doživite večer u kojoj Labin živi punim plućima – uz vino, glazbu, domaće okuse u predivnom ljetnom izdanju Parka Hrvatskih branitelja.
Ljeto u Labinu i ove godine počinje uz dobru čašu vina, glazbu na otvorenom i autentične istarske zalogaje.
Prvo ovogodišnje izdanje manifestacije Wine & Music Night održat će se u petak, 13. lipnja, s početkom u 20 sati, u ambijentu Parka hrvatskih branitelja, koji se tradicionalno pretvara u kulisu jednog od najposjećenijih večernjih događanja na istočnoj obali Istre.
U organizaciji Turističke zajednice Grada Labina, manifestacija okuplja lokalne vinare, glazbenike i proizvođače, stvarajući opušteni ugođaj koji već godinama privlači i turiste i lokalne posjetitelje.
Vinska ponuda ove godine ponovno donosi selekciju istaknutih vinara s labinskog područja, okupljenih u Udrugu Trs.
Wine & Music Night!
Posjetitelji će tako moći kušati etikete koje najbolje oslikavaju terroir istočne Istre – od svježih malvazija do ozbiljnijih crnih kupaža.
Ponudu dodatno upotpunjuju craft pivo Labona te likeri Destilerije Krulčić. Uz čašu vina, u ponudi su i lokalne delicije: ljuti umaci OPG-a Forto, kozji sirevi OPG-a Dol, te specijaliteti restorana Farabuto, poznatog po kreativnim jelima koja se odlično sljubljuju s istarskim vinima.
Glazbenu kulisu večeri čini DJ SWORD u kombinaciji s violinom uživo – spoj elektronskih ritmova i klasičnih tonova koji stvara atmosferu idealnu za ljetna druženja pod zvijezdama.
Wine & Music Night!
Ako propustite lipanjsko izdanje, nema razloga za brigu – Wine & Music Night se nastavlja i tijekom ljeta.
Sljedeći datumi su 19. srpnja i 22. kolovoza, pa svi stižu barem jednom osjetiti čari Labina u večernjem ruhu.
Pridružite se ovog petka i doživite večer u kojoj Labin živi punim plućima – uz vino, glazbu, domaće okuse u predivnom ljetnom izdanju Parka Hrvatskih branitelja.
Krajnji vlasnik društva i dalje je Dragan Šolak, dok Stevan Muidža ostaje direktor društva, a Zoran Kostić i dalje obnaša funkciju tehničkog direktora.
Na sastanku je predstavljen pregled UNICEF-ovih aktivnosti u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na područja socijalne skrbi, zdravstva i obrazovanja te programe zaštite dječjih prava. UNICEF je pritom istaknuo hrvatska iskustva i primjere dobre prakse koji mogu poslužiti kao model drugim zemljama regije
Ukupan iznos javne potpore je ukupno 70 milijuna EUR, od čega je za sektor prerade mesa i mlijeka (uključujući jaja) predviđeno 40 milijuna EUR, te za sektor prerade voća (uključujući masline te stolne sorte vinove loze) i povrća (uključujući uljnu tikvu i krumpir) 30 milijuna EUR.
Za usporedbu, u ljetnom upisnom roku pravo upisa ostvarilo je 25.174 kandidata od 32.394 prijavljenih, pri čemu je bilo dostupno 40.443 mjesta u 1.380 studijskih programa.
Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je od 17. rujna do 20. listopada 2025., a svi prijedlozi i mišljenja mogu se slati e-poštom na adresu jasmina.ritosa@medulin.hr.
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.