Njemački i austrijski mediji raspisali se o istarskim tartufima
„Radi se našim najvažnijim emitivnim tržištima te je i njihov značaj relevantan s obzirom da se Istra dočarava kao atraktivna jesensko-zimska destinacija, što je od ključne važnosti za naš održivi turistički razvoj”, poručili su iz istarske Turističke zajednice.
Turistička zajednica Istarske županije medijima redovito šalje izvješća u kojima donose priloge posvećene našoj regiji objavljene u stranim medijima. U drugom ovogodišnjem izvješću, iz TZ Istre izvijestili su kako su se krajem prošle godine njemački i austrijski mediji raspisali o istarskim tartufima.
Naime, u Njemačkoj su objavljena četiri priloga, a u Austriji tri priloga koji govore o kvaliteti istarskih crnih i bijelih tartufa, o lovu na tartufe, o psima tartufarima…
Poznati njemački magazin Motorrad News je u studenom 2024. objavio je živopisnu priču o psima tartufarima kroz ‘bikersku’ prizmu. Autori su opisali motociklističko putovanje Istrom otkrivajući bogatstvo prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti i gastronomskih delicija.
U listopadu je njemački magazin Apotheken Umschau objavio članak autorice Silke Feltes o tradiciji i ljepotama jesenske Istre. Za naglasiti je da magazin izlazi u nakladi od preko tri milijuna primjeraka, a vrijednost ovog članka je nevjerojatnih 300.000 eura.
Naveli su i kako je njemačka novinarka i TV voditeljica Katja Burkard tijekom listopada prošle godine posjetila je Istru i okušala se u lovu na tartufe kod obitelji Zigante. Sve je ovjekovječila videom i objavila ga na svom instagram profilu gdje je prati 220 tisuća fanova.
Kada je riječ o medijima u Austriji, novinar Hans Mahra za austrijski je Trend napisao reportažu koja slavi jesensku Istru kao raj za ljubitelje tartufa i vrhunske gastronomije
Austrijski portal Falstaff objavio je članak novinarke Claudije Hilmbauer o sezoni tartufa u Istri koja privlači gurmane i ljubitelje hrane iz cijelog svijeta. Autorica opisuje Istru kao regiju koja je, osim što je poznata po ljetnom turizmu, postala pravi jesenski gastronomski hotspot zbog bijelog tartufa, rijetkog i izuzetno cijenjenog kulinarskog blaga.
Tu je još i austrijski portal Travel4News koji je objavio članak novinarke Elisabeth Kapral o lovu na tartufe u Istri, koji poluotok u jesen pretvara u pravu gastronomsku destinaciju.
„Radi se našim najvažnijim emitivnim tržištima te je i njihov značaj relevantan s obzirom da se Istra dočarava kao atraktivna jesensko-zimska destinacija, što je od ključne važnosti za naš održivi turistički razvoj”, poručili su iz istarske Turističke zajednice.