
Večeras u Rovinju ne propustite posljednji ovogodišnji Tunafest uz klasiku i jazz
Obilježavanje Dana grada Rovinja i zaštitnice Svete Eufemije nastavlja se uz bogat program!
07:55Prije 38 min14.09.2025
Kuharica Najbolji recepti za „drugi dan“ nastala je kao rezultat zajedničkog truda Općine Medulin i Zelene Istre, a donosi recepte za jela koja nastaju od ostataka kuhanih obroka, starog kruha te voća i povrća koje više nije najsvježije, ali je daleko od otpada.
Općina Medulin je u 2024. godini na Javni poziv za sufinanciranje izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva (JP ZO-4/2024), objavljen od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti, prijavila projekt ukupnog iznosa 9.872,00 eur s PDV-om, za koji je odobrena maksimalna stopa sufinanciranja od 40%, odnosno odobreno je 3.948,80 eura.
U sklopu projekta, u suradnji s udrugom Zelena Istra, do sada su provedene dvije aktivnosti, od kojih je jedna organizacija Eko dana Općine Medulin, koji je održan 12. travnja na igralištu Štraminjoni, kod ribarskog mola u Medulinu, na kojemu su posjetitelji imali prilike vidjeti i doživjeti da održivost može biti zabavna.
Druga provedena aktivnost je izrada edukativne kuharice recepata s ciljem smanjenja bacanja hrane i poticanja kreativnog korištenja ostataka u kuhinji.
Kuharica Najbolji recepti za „drugi dan“ nastala je kao rezultat zajedničkog truda Općine Medulin i Zelene Istre, a donosi recepte za jela koja nastaju od ostataka kuhanih obroka, starog kruha te voća i povrća koje više nije najsvježije, ali je daleko od otpada. Kuharica je svojevrsna zbirka jednostavnih recepata koja pokazuje da hrana može imati i drugi život, uz malo kreativnosti i mudrosti.
S uputama o tome kako smanjiti otpad od hrane, u kuharici se nalaze recepti za fino predjelo, ukusno glavno jelo i slastan desert.
Općina Medulin ovim putem poziva sve ekološki osviještene i one koji to žele postati, na preuzimanje knjižice Najbolji recepti za „drugi dan“ – kuhajte bez otpada. Tiskana knjižica se može preuzeti na porti Općine Medulin u uredovno radno vrijeme (ponedjeljak, srijeda, petak 09:00 – 12:00 h te utorak 15:00 – 17:00 h).
U digitalnom obliku kuharicu se može preuzeti na web stranici Općine Medulin, u kategoriji O Općini / Publikacije ovdje. Preuzmite kuharicu i kuhajte bez otpada od hrane!
Od sada vaše uspomene možete digitalizirati uz podršku svoje knjižnice.
18:31Prije 14 h13.09.2025
Radionice će se održavati petkom u večernjim satima, u toploj, opuštenoj atmosferi, gdje će sudionici imati priliku ne samo učiti recepte svojih nona, već i ponijeti gotove kolače kući – kao uspomenu i inspiraciju da ih ponovno pripreme.
15:12Prije 17 h13.09.2025
Sunčana subota u centar Rovinja privukla je mnoštvo građana i posjetitelja, a svi su oni, osim u dobroj glazbi, uživali i u besplatnom ručku kojeg su pripremali Maistrini chefovi.
12:36Prije 19 h13.09.2025
Starship kompleks obuhvaća „raketu” koja je viša, deblja, teža od Saturn V kojom su Amerikanci realizirali program Apollo! Dvostruko jačeg potiska, nosi više korisnog tereta, lansirne rampe su podignute na nekoliko lokacija, a one su ujedno prihvatne rampe.
12:09Prije 20 h13.09.2025
Prilikom velikog nevremena koje je pogodilo Rovinj 16. lipnja ove godine Diego Ružić je spasio veliku jahtu privezanu na Velikome molu kojoj su pukli konopi i koja je prijetila sigurnosti cijeloj južnoj luci Andana.
11:36Prije 20 h13.09.2025
Porečka riva i ovoga je puta bila prepuna posjetitelja koji su pratili vaganje. Od tri ulovljene tune sve su izvučene na obalu, a uz njih je ulovljeno i 25 luceva, od kojih je 22 priznato i bodovano.
11:06Prije 21 h13.09.2025
U povodu proslave Dana Grada Rovinja i zaštitnice svete Eufemije ove je subote na rasporedu besplatan ručak za umirovljenike uz nastup benda Anelidi i Vesne Nežić-Ružić, građani će moći besplatno koristiti prijevoz vlakićem od 10 do 22 sata, a navečer se priprema i Rovinjski festival vina.
07:15Prije 1 d13.09.2025
Lokalni ugostitelji pripremaju riblja predjela poput bakalara, slanih i mariniranih inćuna, salata od hobotnice i sipe, potom riblje specijalitete od bijele i plave ribe, lignje, školjke, frito misto, šugo od sipa, a moći će se kušati i brodet od plavog raka.
22:05Prije 1 d12.09.2025