GINISTRA 2025. Započele prijave za najveći međunarodni festival gina u Hrvatskoj
Ovog utorka, 15. travnja, započele su prijave za sudjelovanje na 4. GinIstri putem službenog obrasca na internetskoj stranici GinIstre: www.ginistra.hr.
Ovogodišnje izdanje GinIstre pratit će i iznimno atraktivan glazbeni program. U petak, 17. listopada, na pozornici će nastupiti popularna grupa Dalmatino, dok će u subotu, 18. listopada, festivalsko ozračje dodatno upotpuniti Marko Tolja.
4. GinIstra održat će se 17. i 18. listopada 2025. u Staroj tvornici duhana u Rovinju te će ponovno sudionicima i posjetiteljima ponuditi putovanje kroz svijet bogatih okusa i mirisa tijekom festivala posvećenog jednom od najomiljenijih pića svih vremena - ginu.
11:28Prije 179 d22.03.2025
Na jednom mjestu okupit će se predavači te izlagači iz Hrvatske i okolnih zemalja koji će u Staroj tvornici duhana u Rovinju imati priliku razmijeniti znanja i iskustva s obzirom na to da je GinIstra postala sinonim za učenje i uživanje, pružajući priliku sudionicima i posjetiteljima da na jednom mjestu spoje ugodno s korisnim.
Ovog utorka, 15. travnja, započele su i prijave za sudjelovanje na 4. GinIstri putem službenog obrasca na internetskoj stranici GinIstre: www.ginistra.hr.
Podsjetimo, prošlogodišnji festival u Rovinj je privukao čak 47 izlagača iz pet europskih država.
Pod sloganom „Jesen u Poreču 2025“, grad će ugostiti više od 40 kulturnih, sportskih, gastronomskih i zabavnih događanja, okupljajući domaću publiku i posjetitelje iz cijele Europe.
Vozila će se na većini dionica propuštati u smjeru odvijanja utrke ili preko same trase, no na pojedinim će dionicama biti otežano prometovanje i na nekoliko sati.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.