SPAS U ZADNJI ČAS! Evo kako napraviti pincu bez kvasca!
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
IstraIN
19 Travanj 2025 I 07:16
IstraIN
U nedostatku kvasca, mnogi se pitaju kako napraviti najpopularniji uskršnji kolač – pincu. Zanimljiv recept donosi Maja Uremović, poznata urednica i TV voditeljica s riječke televizije koja je nedostatak kvasca odlučila iskoristiti kako bi napravila pincu bez njega, a da pritom ostane jednako dobar kao i ona klasična pinca. Maja nam je otkrila sve tajne ove fantastične slastice koja će se uskoro naći na našem blagdanskom stolu.
„Ja kuham. I pečem kolače. Skoro svaki dan, vjerovali ili ne, uživam u tome. U doba korone još i više, kao i većina… Ubijam vrijeme u isprobavanju novih recepata. I debljam se. Kako je Uskrs blizu, danas ću za vas pripremiti moju omiljenu pincu, koju pečem vrlo često – ne samo kada je Uskrs.
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
18:13Prije 21 h18.04.2025
Brza je i jednostavna, a za njezinu pripremu za razliku od drugih sličnih kolača nije potreban kvasac. Ja ga u dućanima već tjednima ne nalazim, pa će meni kao i mnogima ova pinca za Uskrs 2020. biti jedina opcija. Fina je stvarno, a gotova je za čas. I nema šanse da ne uspije“.
Za pincu bez kvasca potrebni su sljedeći sastojci: 15 dkg maslaca, 15 dkg šećera, 25 dkg sira za kolače, 50 dkg brašna, 2 jaja, pola praška za pecivo, 1 limun – sok i korica te 2 velike žlice mlijeka.
"Za početak miksamo omekšali maslac i šećer, te dodamo dva jaja. Izmiješamo sir za kolače, sok i koricu limuna, te dvije velike žlice mlijeka.
Dodamo brašno i prašak za pecivo, te zamijesimo tijesto.
Oblikujemo kuglu, prerežemo je, namažemo mlijekom i stavimo peci 45 minuta na 170 C.
I to je to! Stvarno je jednostavno, a dodatni plus je što je radi velike količine sira sočnija od ostalih pinci koje sam radila. Čak i nekoliko dana je fina i ne osuši se, iako kod nas obično nestane već prvog dana.
Želim vam dobar tek, isprobajte ovaj recept. Sigurno ćete biti oduševljeni", poručuje Maja Uremović.
Grbin se na predanom angažmanu zahvalio članovima stranke, simpatizerima i volonterima, a na velikoj podršci prije svega svojim sugrađanima i sugrađankama.
Pod nazivom “Proljetni reset - Kako podržati tijelo nakon zime”, predavanje će se baviti temama buđenja tijela i regeneracije, posebno detoksikacijom jetre u cilju podržavanja organizma nakon zime, biljkama i pripravcima koji mogu pomoći u otklanjanju proljetnog umora te pripremom za sezonu alergija
Za verziju tradicionalnog i suosjećajnog Uskrsa preporučuju blagdanske recepte: juhu od koprive i slanutka, sejtan šunkicu posluženu uz francusku salatu s domaćom veganskom majonezom, mladim lukom i rotkvicama, umak od hrena, vegansko jaje na oko, vegansku pincu te osvježavajući kolač od limuna.
Ova jedinstvena utrka, u obliku app run-a, održat će se u nedjelju, 4. svibnja 2025. godine, s početkom točno u 13:00 sati, istovremeno na diljem planete.
Tradicijska uskrsna jela su: pinca, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i dr.
Iako mnogi ljudi povezuju zdravlje kože samo s kozmetičkim tretmanima i proizvodima, ona je u stvari mnogo više od toga – ona je odraz našeg unutrašnjeg stanja, naših navika, ishrane i općeg zdravlja.
Riječ je o receptu za slatki kruh koji se tradicionalno priprema ususret Uskrsu. Neizostavna je to dugogodišnja tradicija u dijelovima Istre pa zbog toga ovdje prenosimo jedan stari, ali provjereni recept.
Riječ je o emotivnom singlu koji na nenametljiv, ali snažan način govori o ljubavi — ne onoj idealiziranoj s ekrana i društvenih mreža, već onoj stvarnoj, nesavršenoj i duboko ljudskoj.
Očito je nezadovoljstvo određenih ljudi s turistima, a nakon što smo sličan natpis primijetili u Rovinju, naišli smo na još njih i to na putu prema Vrsaru preko Limskog kanala. Radi li se o istoj osobi/osobama?