AZZRI: Istarska mlada janjetina u glavnoj ulozi ekskluzivne večere

Drugu Ekskluzivnu istarsku večeru osmislili su chef Zdravko Tomšić i slastičar Robert Perić, koji su kroz pet slijedova spojili tradiciju i suvremenu gastronomiju.

IstraIN

23 Listopad 2025 I 16:18

AZZRI: Istarska mlada janjetina u glavnoj ulozi ekskluzivne večere
IstraIN

U restoranu Sophia Grand Hotela Brioni Pula, u organizaciji Arene Hospitality Group i Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), održana je druga po redu Ekskluzivna istarska večera, koja je još jednom spojila vrhunsku gastronomiju, autohtone istarske proizvode i suvremeni kulinarski izričaj.

Nakon premijerne večere održane u lipnju, nova ekskluzivna večer bila je posvećena mladoj istarskoj janjetini, jednoj od najcjenjenijih autohtonih namirnica Istre, a na meniju su se izmjenjivala jela koja su ujedinila znanje, emociju i terroir Istre u pet pažljivo osmišljenih slijedova.

Večer su kreirali renomirani chef Zdravko Tomšić i vrhunski slastičar Robert Perić, koji su kroz svoje interpretacije predstavili istarsku janjetinu u potpuno novom svjetlu.

Chef Zdravko Tomšić, poznat kao istinski ambasador hrvatske kuhinje, ovom je prilikom istaknuo da mlada istarska janjetina ima izniman gastronomski potencijal i može postati novi istarski brend.

 

Tagovi: