KAKVO PRIZNANJE! Grand Park Hotel Rovinj uvršten na listu 50 najboljih hotela na svijetu!
Lista The World’s 50 Best Hotels temelji se na glasovima više od 800 neovisnih stručnjaka iz područja hotelijerstva i luksuznog turizma – uključujući hotelijere, putopisce i profesionalce u ugostiteljstvu.
Grand Park Hotel Rovinj, dio Maistra Hospitality Group, prvi je i jedini hrvatski hotel uvršten među 50 najboljih hotela svijeta prema prestižnoj listi The World’s 50 Best Hotels 2025. Ovim je hotel još jednom potvrdio status jednog od vodećih luksuznih hotela u regiji i šire.
Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, istaknuo je kako ovo priznanje predstavlja rezultat dugogodišnje predanosti izvrsnosti i vrhunskoj usluzi, ali i dodatni poticaj u daljnjem pozicioniranju Istre kao luksuzne destinacije na svjetskoj turističkoj karti, što će zasigurno privući još veći broj gostiju više platežne moći.
Lista The World’s 50 Best Hotels temelji se na glasovima više od 800 neovisnih stručnjaka iz područja hotelijerstva i luksuznog turizma – uključujući hotelijere, putopisce i profesionalce u ugostiteljstvu.
Stručnjaci ocjenjuju hotele prema iskustvu boravka, kvaliteti usluge i ukupnom doživljaju, što osigurava vjerodostojnu i globalno relevantnu listu najboljih hotela svijeta.
„Ovo je iznimno priznanje ne samo za Grand Park Hotel Rovinj, već i za cijelu Maistru te sve naše djelatnike koji svakodnevno, s mnogo strasti i predanosti, stvaraju jedinstven doživljaj za svakog gosta.
Uvrštenje u The World's 50 Best Hotels potvrđuje da se naš trud, vizija i kvaliteta prepoznaju na globalnoj razini“, izjavio je Marko Bačić, direktor Grand Park Hotela Rovinj, prilikom svečane dodjele nagrada održane sinoć u Londonu.
Foto: Turistička zajednica Istarske županije
Uz ovo međunarodno priznanje, vrijedi podsjetiti i na druga ovogodišnja značajna postignuća hotela: Grand Park dobitnik je prestižnog Michelin Key priznanja, koje dodjeljuje Michelin vodič onim hotelima koji se ističu iznimnom kvalitetom boravka, dizajnom i gostoljubivošću.
Također, restoran Cap Aureo pod vodstvom chefa Jeffreya Velle osvojio je svoju prvu Michelinovu zvjezdicu, dok je restoran Agli Amici Rovinj potvrdio dvije Michelinove zvjezdice.
Riječ je o novom pravu u sustavu mirovinskog osiguranja koje pripada svim korisnicima mirovine svake kalendarske godine za koju im se isplaćivala mirovina.
Uoči blagdana Svih svetih i Dana mrtvih, 31. listopada 2025. godine, delegacija Grada Pazina, predvođena gradonačelnicom Suzanom Jašić i zamjenikom gradonačelnice Renatom Kalcem, položila je vijenac kod središnjeg križa na groblju Moj mir u Pazinu.
Na samom početku, župan je podsjetio da je u proteklom mjesecu dovršena restauracija glavnog oltara župne crkve sv. Marije Magdalene u Mutvoranu, jednog od najvrjednijih renesansnih spomenika u Istri.
Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća na spomen-kosturnici i na Središnjem križu gradskog groblja Laste, tradicionalno je uslijedila molitva predvođena župnikom rovinjske župe vlč. Mladenom Matikom.
Chef Matija Bogdan, ovogodišnji laureat izbora Dobri restorani, s polaznicima je demonstrirao suvremene pristupe pripremi i servisiranju kozletine te potvrdio da namirnica nosi autentičnost, teksturu i prostor za kreativnost koji traži moderna kuhinja.
Riječ je o jedinstvenom festivalu sjeverozapadne Istre s gurmanskom ponudom 20 - ak jela inspiriranih morem, zemljom i tradicijom uz široki izbor vina i craft piva lokalnih proizvođača.
Ova jedinka predstavlja još jedan važan korak u okviru nacionalnog programa očuvanja plemenite periske (Pinna nobilis), jedne od najugroženijih morskih vrsta Sredozemlja.
Centar za inkluziju i podršku u zajednici je ustanova koja pruža podršku osobama s intelektualnim teškoćama te je ovo bila prilika da se korisnicima u Škropetima predstavi uloga policajca u zajednici u smislu da su upravo policajci ti kojima se osoba može obratiti za pomoć.
Gospođa Erminija Ribarić iz Višnjana, koja je preživjela koncentracijski logor u Puli, odgojila šestero djece i cijeli život provela radeći i brinući o obitelji, proslavila je svoj 105. rođendan – a prema svemu sudeći, mogla bi biti i najstarija živuća Istrijanka.
Za razliku od klasičnih koncerata, ovdje nije bilo kompozicije ni partiture. Zvuk je nastajao spontano, u dijalogu između organizma i okoline. Biljke su, umjesto objekta promatranja, postale aktivne sudionice umjetničkog procesa, a publika suizvođač.