Povratak Otpisanog: Mars helikopter Ingenuity i dalje aktivan!
S masom od svega 1,8kg, ovo malo tehnološko stvorenje otvorilo je novo poglavlje istraživanja Marsa.
22:05Prije 4 h21.12.2024
U ovom članku saznajte više o tradicionalnim, kao i modernim pićima koje će vas upoznati s aromatičnom i mirisnom stranom istarskog poluotoka.
Zamislite zimski dan u Istri – svjež zrak, topli miris aromatičnih pića i neodoljivi okusi koji vas pozivaju na istraživanje našeg čarobnog poluotoka.
U ovom članku saznajte više o tradicionalnim, kao i modernim pićima koje će vas upoznati s aromatičnom i mirisnom stranom istarskog poluotoka.
Ljubiteljima ovakvih pića zasigurno će se svidjeti raznolika paleta okusa koja spaja tradiciju i moderni duh Istre te na taj način pruža jedinstven doživljaj svakom mještaninu ili posjetitelju.
Teranino: Ženski favorit iz Istre
Za sve ljubitelje slatkih, ali profinjenih okusa, teranino je nezaobilazan izbor. Ovaj autentični liker stvoren je od ljubavne veze istarskog vina terana i rakije.
Svojim bogatim mirisom i okusom osvaja najviše žensku publiku, a savršeno je društvo kao aperitiv prije jela.
Kušajte ga u tradicionalnim konobama i doživite duh istarske tradicije.
Biska: Piće s potpisom najmanjeg grada na svijetu
Biska, alkoholno piće spravljeno od domaće komovice, bijele imele i četiri vrste trava, priča priču o povijesti i tradiciji Istre.
Dolazi iz Huma, najmanjeg grada na svijetu, koji je ujedno i nezaobilazna stanica za ljubitelje kulture i glagoljice.
Posjet Humu nije potpun bez čašice Biske, koja simbolizira autentičnost ovog kraja.
Kuhani gin: Toplina blagdana u čaši
Gin, iako nije izvorno istarski, pronašao je svoj dom u blagdanskom razdoblju. Adventi u Istri obiluju kuharskim varijacijama ovog popularnog pića.
Uz dodatak začina i topline, kuhani gin idealan je suputnik za šetnje adventskim sajmovima u gradovima poput Pule, Rovinja ili Poreča.
Travarica: Mediteran u čaši
Za ljubitelje aromatičnog bilja, travarica je prava poslastica.
Ova tradicionalna rakija spravljena je od mediteranskog bilja poput koromača, kadulje i ružmarina, čime osvaja svojim intenzivnim i osvježavajućim okusom.
Poslužuje se kao aperitiv i nezaobilazan je dio istarskog kulinarskog iskustva.
Kompot od dunja: Topla slatka završnica
Za kraj, prepustite se užitku u kompotu od dunja, voću koje zimi doživljava svoj vrhunac.
Ovaj topli i aromatični desert pruža savršen završetak svakog obroka, uz notu domaće topline koja karakterizira Istru.
Zima u Istri nije samo doživljaj prirodnih ljepota, već i prilika za upoznavanje kroz okuse i mirise.
Neka vam ova pića budu vodič u otkrivanju čarolije istarskog poluotoka.
Ove subote, 21. prosinca, u 10:20 sati započinje zima!
10:00Prije 16 h21.12.2024
Kroz godine, Cvjećarna Silvia postala je nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje cvijeća. Od romantičnih buketa do suvremenih flower box aranžmana, ova cvjećarna prati trendove, ali ostaje vjerna klasičnim ljepotama.
08:37Prije 17 h21.12.2024
Odlične vijesti za hrvatski turizam stižu iz Kine!
14:37Prije 1 d20.12.2024
Tisuće lampica, miris kuhanog vina i kolača, topla odjeća, blagdanske pjesme te druženje i smijeh - sve su to asocijacije na razdoblje adventa, u kojem se prisjećamo svega dobroga u protekloj godini, zahvaljujemo za sve lijepe trenutke te se pripremamo za sve što dolazi.
14:28Prije 1 d20.12.2024
U sklopu bogatog glazbenog programa Adventa u Rovinju, posjetitelje večeras očekuje nastup Maje Šuput.
13:06Prije 1 d20.12.2024
05:45Prije 1 d20.12.2024
14:12Prije 2 d19.12.2024