Istarski bijeli tartuf na dobrotvornoj aukciji u Sotheby'su!
Jedinstveni istarski gastronomski dragulj na prodaji u epicentru svjetske kulture i luksuza u dobrotvorne svrhe.
21:35Prije 7 d17.10.2025
U sklopu prestižne inicijative Turističke zajednice Istre, u samom srcu Londona članovi elitnog Mark’s Cluba uživali su u večeri posvećenoj Istri – regiji vrhunskih delicija, mirisa i doživljaja
Istarski bijeli i crni tartufi zasjali su na meniju Mark’s Cluba, jednog od najprestižnijih privatnih klubova u Londonu. Ekskluzivni Mark’s Club pretvorio se u pozornicu istarskih aroma:- bijeli i crni tartufi, vrhunska vina i ekstra djevičanska maslinova ulja stvorili su senzornu priču o luksuzu, tradiciji i autentičnosti istarske kuhinje.
Nakon netom održane uspješne aukcije istarskih bijelih tartufa u Sotheby’su, kojom je prikupljeno više od 15 tisuća funti za pulski Dnevni centar za rehabilitaciju, mirisi Istre nastavili su osvajati London i to na jednoj od najprestižnijih adresa britanske metropole – kultnom Mark’s Clubu u srcu Mayfaira.
Jedinstveni istarski gastronomski dragulj na prodaji u epicentru svjetske kulture i luksuza u dobrotvorne svrhe.
21:35Prije 7 d17.10.2025
Londonski gourmet event predstavlja i vrhunac promidžbenih napora kojim se Istra pozicionira na gastronomskoj mapi svijeta kao destinaciju neprevladivih okusa i sofisticiranih doživljaja.
22:00Prije 10 d14.10.2025
U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije i uz potporu Karlić Tartufa, vinarije Kozlović i maslinara Červar, 22. listopada održan je gourmet događaj posvećen Istri - regiji iznimnih okusa, prirodnih bogatstava i autentičnih doživljaja.
U elegantnom prostoru Greenhousea, poznatom po ekskluzivnosti i profinjenom dizajnu, okupilo se 16 posebno odabranih gostiju, članova londonske elite, poslovnih lidera i gurmana Zbog iznimnog interesa, više od 50 članova Mark’s Cluba našlo se na listi čekanja, što dodatno potvrđuje prestiž i ekskluzivnost ovog događaja.
Chef Tomas Lidakevicius priredio je fantastičnu večeru u čarobnoj atmosferi, kroz četiri slijeda, s tartufom kao glavnim sastojkom svake kreacije. Gosti su uživali u delicijama i priči o tartufu, posebice kada su otkrili da mali istarski poluotok krije i crni i plemeniti bijeli tartuf, što je izazvalo iskreno oduševljenje i iznenađenje.
Vrhunac večeri označio je svečani trenutak otkrivanja tartufa položenih ispod staklenih poklopaca, kada se prostorom Greenhousea proširila snažna aroma istarskog tla i šuma Motovuna i Buzeta – istinski doživljaj koji je izazvao spontani pljesak okupljenih.
Tartufe poslužene na ovom gourmet eventu, popraćenom iskrenim zanosom, donirali su Karlić Tartufi, potvrđujući svoju reputaciju jednog od vodećih nositelja i čuvara tradicije tartufarstva u Istri.
Vinsko sljubljivanje, pod stručnim vodstvom Sergia Persija, poznatog sommeliera i predstavnika vinarije Kozlović, istarske vinske perjanice, oduševilo je i najzahtjevnije goste. Svako vino predstavljeno je uz detaljno objašnjenje terroira, sortimenta, ali i filozofije istarske vinske scene.
Članovi Mark's Cluba su, uz tartufe i vino, kušali i ekstra djevičanska maslinova ulja obitelji Červar iz Novigrada.
Svatko je od gostiju na kraju večeri na poklon dobio i bočicu svježeg ulja, simbol vitalnosti i života istarskog tla, za izradu kojeg je samo prije par dana ručno pobran plod masline i hladno prešan kako bi zadržao sva svoja ljekovita i antioksidativna svojstva.
Gosti, od kojih većina nikada nije posjetila Istru, znatiželjno su otkrivali njezine tajne i bili oduševljeni svime što su saznali o našem poluotoku, ponuđenim okusima i pričama, a konac večere obilježio je dugi, spontani pljesak svih okupljenih, koji su i ponaosob komplimentirali svemu doživljenom.
Predsjednik udruge Igor Loparić zahvalio je Općini Medulin i svim sudionicima na donaciji, istaknuvši važnost ovakvih inicijativa.
18:31Prije 6 h24.10.2025
Na predavanju će biti riječi o suvremenim tendencijama i kontrastima između brze (fast) i spore (slow) mode, s naglaskom na društvene, ekološke i estetske posljedice koje te prakse imaju na suvremenu modnu industriju i kulturu odijevanja.
17:23Prije 7 h24.10.2025
Bradata aukcija ove godine se održava u pet gradova. Među prvim prijavljenima je i MMA borac Ivan Vitasović, prvak teške kategorije FNC-a
09:57Prije 14 h24.10.2025
Jači naleti vjetra uzrokuju izbacivanje mora na kopno do čega je noćas očito došlo jer je cijeli parking Valdibora prekriven rebrašima.
09:09Prije 15 h24.10.2025
Cilj je trajna edukacija i usavršavanje u sektoru ugostiteljstva, turizma i hotelijerstva te valorizacija lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
20:28Prije 1 d23.10.2025
Sve je započelo davne 2001. godine. Budući da je Hum, osim što je najmanji grad na svijetu poznat još i kao grad biske, bilo je sasvim logično da se ova manifestacija smjesti upravo ovdje.
20:28Prije 1 d23.10.2025
Opća bolnica Pula poručila je da građani Istre nisu ugroženi zbog nepostojanja helidroma te da se pacijenti prema KBC-u Rijeka prevoze učinkovitom zračnom i kopnenom linijom, dok je projekt helidroma i dalje predviđen u skladu sa stručnim prijedlozima.
18:12Prije 1 d23.10.2025
Drugu Ekskluzivnu istarsku večeru osmislili su chef Zdravko Tomšić i slastičar Robert Perić, koji su kroz pet slijedova spojili tradiciju i suvremenu gastronomiju.
16:18Prije 1 d23.10.2025