
Bačić: Promašen je navod da novi model stambenog zbrinjavanja nešto drastično mijenja
Naveo je da se novim modelom omogućuje da korisnici mogu otkupiti neuseljiv stan, ali se kao takav prodaje po nižoj cijeni.
14:11Prije 2 min18.09.2025
Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 70 uzoraka briseva na COVID-19, i potvrđeno je 7 novozaraženih osoba s područja županije.
Kod dvije osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima dok se za pet osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.
Izliječeno je 27 osoba, pa je tako u Istri trenutno 275 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.
U mjerama samoizolacije nalaze se 363 osobe.
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Potaknuti napisima vezanim uz skorašnji novi Zakon o naplati cestarine i što on donosi građanima, iz HAC-a su pojasnili ključne postavke plaćanja cestarine u novom u potpunosti elektroničkom sustavu.
11:47Prije 2 h18.09.2025
Ovaj izlet još jednom je pokazao koliko su zajednički trenuci, kultura i priroda važni za očuvanje vedrog duha i aktivnog života u zlatnim godinama.
09:58Prije 4 h18.09.2025
Kućanstva mogu izračun svojih godišnjih i mjesečnih troškova za plin, prema distribucijskom području i tarifnom modelu, provjeriti u aplikaciji iPlin.
07:47Prije 6 h18.09.2025
Ovogodišnja berba krenula je ranije nego što su mnogi vinari očekivali, a kvaliteta malvazije bit će na vrlo visokoj razini. Ako rujan donese povoljno vrijeme i crne sorte obećavaju vrhunsku kvalitetu.
06:15Prije 7 h18.09.2025
Pod sloganom „Jesen u Poreču 2025“, grad će ugostiti više od 40 kulturnih, sportskih, gastronomskih i zabavnih događanja, okupljajući domaću publiku i posjetitelje iz cijele Europe.
22:00Prije 16 h17.09.2025
Kraj večeri upotpunit će nastup klape Intrade, koji je besplatan za sve posjetitelje Fužijade i goste Kanfanara.
21:35Prije 16 h17.09.2025
Posjetitelji će moći kušati razna riblja jela i morske specijalitete raspoređene u šest gastro zona, a tu su i štandovi s domaćim slasticama te vinski kutak s istarskim vinima i rakijama koji dopunjuju kulinarsko iskustvo.
18:31Prije 19 h17.09.2025
Ovogodišnji susret okupio je kuhinjsko osoblje pulskih osnovnih škola koje je, uz podršku nutricionista iz Savjetovališta za prehranu NZZJZIŽ i školskih kuhara, pripremilo raznovrsne, ukusne i nutritivno uravnotežene marende.
17:45Prije 20 h17.09.2025
Ostavite komentar