KUHAJMO NEDJELJOM Nakon blagdanskog prejedanja vrijeme je za brz i lagan obrok

IstraIN

2 Siječanj 2021 I 12:25

KUHAJMO NEDJELJOM Nakon blagdanskog prejedanja vrijeme je za brz i lagan obrok

S Novom godinom i nova pravila. Visoko na popisu stvari koje više nećemo činiti nalazi se prejedanje. Jer, blagdani su nas uništili. Pucamo po šavovima uz opravdanje kako je za sve kriv prijeko nužan boravak u zatvorenim stanovima (bez većih okupljanja) i k tome iznimno loš televizijski doček. 

Tortilje sa špinatom i šampinjonima

Sastojci:

Pola kilograma špinta, 400 grama šampinjona, masline, paprika, četiri žlice maslaca, mozzarella, dvije žlice senfa , šest tortilja, papar, sol i maslinovo ulje.

Priprema:

U tavi rastopite dvije žlice maslaca, dodajte špinat i dinstajte desetak minuta. Dodajte sol i papar, dobro promiješajte, izvadite iz tave i pustite da stoji sa strane. Na već upotrebljenoj tavi upotrebijete i druge dvije žlice maslaca na kojeg ćete položiti šampinjone. Pržite ih lagano dok ne porumene i nestane sva tekućina. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte.

U drugu tavu stavite samo kap maslinovog ulja i na dobro ugrijanu tavu stavite jednu po jednu tortilju. Dodajte im ravnomjerno pripremljen špinat, a potom preostale sastojke- mozzarellu, senf te popaprite i posolite. Tako pripremljen nadjev pokjlopite s drugom tortiljomi lagano pristisnete. Pecite dok tortilje ne poprime zlatno smeđu boju.

Ostavite komentar