U Puli započela promocija strukovnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

IstraIN

10 Lipanj 2021 I 14:01

U Puli započela promocija strukovnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu

Kulinarske radionice "Histria" svečano su otvorene danas na gradskoj tržnici u Puli.  

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i HGK – Županijska komora Pula kao partner osmislili su bogat program kulinarskih radionica s ciljem promocije strukovnih zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Radionice su svečano otvorile ravnateljica ŠTUT-a Pula Orhideja Petković  i predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. 

Jasna Jaklin Majetić istaknula je važnost povezivanja gospodarstva i obrazovanja, ističući pritom kvalitetnu i funkcionalnu suradnju sa Školom za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. „Želja nam je imati kvalitetne mlade ljude koji će biti motivirani za svoje zanimanje", kazala je.

Histria_kulinarske_radionice_3.jpg

Radionice se održavaju  10., 11. i 12. lipnja u edukacijskoj kuhinji  na katu zgrade pulske gradske tržnice i osim za učenike navedene škole otvorene su i za javnost. 

Histria – kulinarske radionice odvijaju se pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka,  a vode ih Davorka Šaina, Dragica Lukin i Fabricio Vežnaver. Značajni promotori strukovnih zanimanja su i bivši učenici škole ŠTUT Pula sommelier Filip Savić i barmen Karlo Damijanić koji održavaju radionice točenja i kušanja vina te pripreme barskih mješavina.

Ostavite komentar