
Poreč pionir u Hrvatskoj: vrtovi za oprašivače u samom srcu grada
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 1 h18.09.2025
Nakon sjajnih koncerata Bajage i Instruktora te Tomislava Bralića i Klape Intrade, u sklopu festivala „U zagrljaju kamena i mora“ večeras je nastupio jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe s V3 triom, kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima oduševio je sinoć publiku u Vrsaru s probranom selekcijom Vlatkovog bogatog opusa, među kojim su se, na oduševljenje svih prisutnih, našli i hitovi iz benda Leb i sol.
Vlatko Stefanovski, svjetski priznat gitaristički majstor, zajedno sa svojim triom izveo je hitove kao što su "Jovano Jovanke", "Kao kakao", "Mamurni ljudi" i "Čuvam noć od budnih". Stefanovski je poznat po zapaženim kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe.
Kao član grupe Leb i sol snimio je trinaest albuma, a zahvaljujući fuziji tradicionalne makedonske glazbe i rocka ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova s naših prostora.
Vrhunac četverodnevnog glazbenog festivala očekuje se sutra kada na jednu od najljepših pozornica iznad mora, vrsarski kamenolom Montraker stižu Gypsy Kings i Tonino Baliardo koji donose fuziju španjolskog flamenca, rumbe, salse, popa i tradicionalne romske glazbe. Ulaznice su dostupne na Eventim.hr i Mojekarte.hr.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 13 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar