
Bačić: Promašen je navod da novi model stambenog zbrinjavanja nešto drastično mijenja
Naveo je da se novim modelom omogućuje da korisnici mogu otkupiti neuseljiv stan, ali se kao takav prodaje po nižoj cijeni.
14:11Prije 23 min18.09.2025
U četvrtak, 19. svibnja u 18 sati u Središnjoj knjižnici u Puli gostuje Goran Blažević koji će predstaviti knjigu Karavana, uz putopisno predavanje Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub Al Khali.
Početkom 2019. Goran Blažević je dobio priliku biti jedan od prvih stranaca s turističkom vizom za ulazak u Saudijsku Arabiju, državu desetljećima zatvorenu za strance.
Jedini strani posjetitelji koji su imali mogućnost ulaska u tu arapsku zemlju bili su hodočasnici muslimanske vjeroispovijesti i ljudi na poslovnim putovanjima.
Međutim, 2019. g. u sklopu reformatorskog projekta saudijskog prestolonasljednika pod nazivom „Vision 2030“, koji iznosi strategiju smanjivanja financijske ovisnosti o nafti te želju za modernizacijom i otvaranjem Saudijske Arabije u turističke svrhe, Blaževiću se otvorila mogućnost da uđe u tu još uvijek nepoznatu zemlju. Štoviše, bio je dio velike ekspedicije kroz pustinju Rub Al Khali.
Ekspedicija koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj nosila je ime „Rakayib“ što bi u prijevodu s arapskoga značilo „karavana deva“. Blažević je između nekoliko tisuća prijavljenih kandidata iz čitavog svijeta dobio priliku postati jedan od stotinu pustolova koji su činili dio te nevjerojatne priče.
Cilj ekspedicije bio je stvoriti najveću karavanu deva koja je ikad prošla tom pustinjom.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 7 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 19 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 22 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar