Slavonski specijaliteti napokon su stigli u Rovinj i OSTAJU DO KRAJA TJEDNA!

IstraIN

15 Listopad 2024 I 08:26

Slavonski specijaliteti napokon su stigli u Rovinj i OSTAJU DO KRAJA TJEDNA!

Prošlog tjedna Poreč je bio domaćin jedinstvene sajamske manifestacije „Zeleno i Plavo“, koja je okupila ljubitelje slavonske gastronomije, kulture i tradicije.

Trg slobode u Poreču bio je ispunjen mirisima i okusima Slavonije od 9. do 13. listopada, a sada je na red došao i Rovinj.

Na Obali Pina Budicina, od 14. do 20. listopada, posjetitelji će imati priliku doživjeti bogatstvo slavonskih delicija i proizvoda.

Manifestacija, organizirana pod pokroviteljstvom Udruge branitelja proizvođača „Panonija“, ima za cilj spojiti zelene i plave dijelove Hrvatske, povezujući kontinentalnu Slavoniju s obalom Istre.

Ova gospodarsko-turistička, kulturna i edukativna manifestacija privukla je velik broj posjetitelja u Poreču, a očekuje se jednako dobar odaziv i u Rovinju.

Jedan od glavnih naglasaka događanja su slavonski specijaliteti koje posjetitelji mogu kušati svakodnevno.

12042022_3_large_1_large.jpg

Organizatori su okupili 20 malih proizvođača iz Slavonije koji će predstaviti svoje domaće proizvode – od mesnih prerađevina, rakija i vina, do slavonskog kulena, sireva i drugih tradicionalnih delicija. 

Osim degustacija, manifestacija „Zeleno i Plavo“ donosi i posebnu atrakciju – pripremanje slavonskih specijaliteta na licu mjesta.

Posjetitelji će tako moći promatrati proces pripreme tradicionalnih jela, poput čobanca i fiš paprikaša te iz prve ruke doživjeti autentičnu slavonsku kuhinju.

Udruga_Panonija_slavonske_delicije_na_trgovima_u_Istri_2.jpg

Ostavite komentar