Naučite više o gastronomskoj baštini Rovinja na radionici 'Living Heritage Journeys'

IstraIN

8 Studeni 2024 I 11:37

Naučite više o gastronomskoj baštini Rovinja na radionici 'Living Heritage Journeys'

Ekomuzej Batana poziva sve zainteresirane da se pridruže trećoj po redu radionici gastronomske baštine u sklopu projekta ''Living Heritage Journeys'', koja će se održati u utorak, 12. studenog 2024., od 12 do 14:45 sati u MMC Rovinj.

Ovaj put tema radionice bit će najbolje prakse turističke valorizacije lokalne prehrambene tradicije, s posebnim naglaskom na promociju mediteranske kuhinje Rovinja i okolice.

Gosti na radionici bit će dr. sc. Klara Trost Lesic, direktorica Turističke zajednice Vrsara, te slow food ambasadorica Lenka Sajina, voditeljica Turističko-informativnog centra TZ Vrsar.

Kroz njihova predavanja i primjere iz prakse, sudionici će dobiti uvid u načine na koje je moguće valorizirati lokalne gastronomske specijalitete, s ciljem očuvanja autentičnih jela i tradicija koje čine identitet ovog dijela Istre.

Cilj radionice je razvoj ideja pomoću kojih bi Ekomuzej Batana mogao još kvalitetnije promovirati rovinjsku mediteransku kuhinju u turističkom kontekstu, ali i pružiti priliku sudionicima za razvoj vlastitih ideja i umrežavanje s dionicima u kulturi i turizmu koji se bave zaštitom authtonih jela te promocijom lokalnih vrijednosti.

Nakon radionice, sudionici će imati priliku posjetiti Kuću rovinjskog pelinkovca, uz degustaciju vrsaranskih amareta i Darninih likera te uživati u okusu i atmosferi ovog specifičnog dijela Rovinja.

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na: info@batana.org ili tnikolicdjeric@gmail.com.

Osoba za kontakt: Tamara Nikolić Derié, stručna suradnica.

Ne propustite priliku sudjelovati u ovoj vrijednoj radionici, koja pruža platformu za razmjenu ideja i suradnju u očuvanju i promociji gastronomske baštine Rovinja!

Ostavite komentar