Upoznajte okuse Istre: Zimska avantura uz mirisna i aromatična pića
U ovom članku saznajte više o tradicionalnim, kao i modernim pićima koje će vas upoznati s aromatičnom i mirisnom stranom istarskog poluotoka.
15:14Prije 14 min21.12.2024
Povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja (u daljnjem tekstu ETOR) Zelena Istra će u Puli organizirati zanimljiva javna događanja. ETOR se od 2015. godine obilježava diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.
U četvrtak 1. listopada 2020. održat će se događaj „Moj kvart- održiv kvart” kojim će Maksimijanova ulica (bivša Ribarska ulica) oživjeti uz zanimljivu tribinu u Srpskom kulturnom centru, izložbu pulskih školskih održivih projekata, a za ugođaj i hranu će se pobrinuti „Hook&Cook” tim uz glazbene note DJ Teddy Leea, a u petak će se na pulskoj tržnici održati javna akcija kuhanja od ostataka od hrane.
U petak, 2. listopada, od 10 do 12 sati iz Zelene Istre pozivaju zainteresirane na pulsku tržnicu (Narodni trg) na javnu akciju kuhanja od ostataka hrane koju će voditi aktivisti, samouki kuhari te gastro znalci Goran Zgrablić i Nikola Pezić.
Cilj ove akcije je smanjiti bacanje hrane koja se još može iskoristiti
U sklopu događaja građani će imati prilike vidjeti koliko hrane godišnje baci jedna osoba, a na licu mjesta gastro znalci će kuhati marende spravljene od ostataka hrane te će demonstrirati recepte za "drugi dan”. Građani će brojne savjete pronaći u informativnim letcima koje ćemo dijeliti, a moći će vidjeti i prikaz pravilno složenog hladnjaka.
U okviru akcije Zelena Istra će informirati građane i o projektu “Aktivni i zdravi - starije osobe za održivi razvoj” te će, na licu mjesta, od starijih sugrađana koji itekako znaju kuhati praktično i štedljivo, prikupljati recepte “za drugi dan”, odnosno za pripremu hrane od ostataka kuhanih jela, starog kruha ili voća i povrća koje više nije svježe ili nije u cijelosti upotrebljeno prilikom kuhanja. Odabrani recepti bit će objavljeni u knjižici recepata koju Zelena Istra planira objaviti prije konca godine.
Ovaj događaj provodi se u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje” koji Zelena Istra provodi u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, Ekološkom udrugom Krka Knin te osnovnim i srednjim školama na području Pule i Knina. Projekt je sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.
Ove subote, 21. prosinca, u 10:20 sati započinje zima!
10:00Prije 5 h21.12.2024
Kroz godine, Cvjećarna Silvia postala je nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje cvijeća. Od romantičnih buketa do suvremenih flower box aranžmana, ova cvjećarna prati trendove, ali ostaje vjerna klasičnim ljepotama.
08:37Prije 6 h21.12.2024
Odlične vijesti za hrvatski turizam stižu iz Kine!
14:37Prije 1 d20.12.2024
Tisuće lampica, miris kuhanog vina i kolača, topla odjeća, blagdanske pjesme te druženje i smijeh - sve su to asocijacije na razdoblje adventa, u kojem se prisjećamo svega dobroga u protekloj godini, zahvaljujemo za sve lijepe trenutke te se pripremamo za sve što dolazi.
14:28Prije 1 d20.12.2024
U sklopu bogatog glazbenog programa Adventa u Rovinju, posjetitelje večeras očekuje nastup Maje Šuput.
13:06Prije 1 d20.12.2024
05:45Prije 1 d20.12.2024
14:12Prije 2 d19.12.2024
Ostavite komentar