Zahvaljujući mladom i poduzetnom Ricardu, vlasniku ugostiteljskog objekta 'Riva', adventski se ugođaj može doživjeti.
Na terasi objekta, uz blagdanski muziku, svjetlucave sobove i plamen vanjskih peći, mogu se kupiti i odnijeti topli napitci, jela i slastice.
To samo po sebi i ne bi bilo neuobičajeno i vrijedno zapisa, da se kojim dobrim slučajem upravo ne događa u vrijeme pandemije koronavirusa i zabrane bavljenja ugostiteljstvom.
Njegovu inicijativu 'poduprli' su i susjedi koji su ga prijavili. Međutim, kako kaže Ricardo Šahini, priča je temeljito ispitana od strane nadležnih koji su se uvjerili da se ne krše propisane mjere te im je dana dozvola za rad.
Riva je također, uz vrući čaj, kuhano vino i sve varijacije kave osigurala i hranu, pa se s dnevnog menija koji je ispisan na vanjskoj tabli, može svakodnevno i u vremenu od 10 do 22 sata izabrati i odnijeti željeno jelo - od sarme do srdela.
Riva je dakle, uspjela odškrinuti i na mala vrata Rovinjcima donijeti blagdanski ugođaj. Bravo za Rickyja!