Pita od šampinjona i krumpira
Potrebne namirnice:
300 grama prhkog tijesta, 300 grama svježih manjih i pasteriziranih šampinjona, 400 grama mladog krumpir, 100 grama mesnate slanine (pancete), 100 grama kuhane šunke, 100 grama maslaca, dva jaja, dva decilitra slatkog vrhnja, 80 grama trapista, sol, biber i Vegeta
Način pripreme:
Prhko tijesto razvaljati na oko četiri milimetara debljine pa njime obložiti vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali maslacem. Tijesto na nekoliko mjesta izbodite vilicom i stavite u peći deset minuta na temperaturi od 150 stupnjeva Cezija. Krumpir narezati na tanke ploške, a šampinjone na polovice. Posolite, popaprite, dodajte Vegetu, sve izmiješajte i rasporedite po tijestu. Pokrijte tankim ploškama mesnate slanine i šunke pa obložite listićima maslaca. Prekrijte alu- folijom i pecite na temperaturi od 180 stupnjeva oko dvadeset minuta. Nakon toga skinite foliju, dodajte umućena jaja i vrhnje, pospite naribanim trapistom i još nakratko zapecite da sir omekša.
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor: Viljam Cvek
Ostavite komentar