KUHAJMO NEDJELJOM 'Kruške sa sladoledom' prema receptu Viljama Cveka

IstraIN

13 Veljača 2021 I 12:23

KUHAJMO NEDJELJOM 'Kruške sa sladoledom' prema receptu Viljama Cveka

Kruške sa sladoledom

Danas i uz Dan zaljubljenih počastimo se slasticom koju ćemo sami za svoju ne nužno bolju polovicu, pripremiti. Valentinovo je naime, idealno da se u vrijeme zatvorenih restorana, okušamo u  pripremi slatke i jednostavne delicije – krušaka sa sladoledom. Osim što je jednostavna za pripremu, ne iziskuje poznavanje slastičarskih tajni, a zbog same pripreme neće vam oduzeti ni puno vremena. I ono najvažnije,kruške sa sladoledom- sigurno će vas razveseliti i 'ohladiti'.   

Potrebne namirnice:

Dvije lijepe velike kruške, 150 grama sladoleda, 0,3 decilitra rakije Viljamovke, osam piškota, jedan vanilin šećer, listići badema i vrećica šlag pjene.

Način pripreme: 

Kruške operite, obrišite i prerežite na dvije polovice po dužini. Izvadite sjemenke, a središnji mesnati dio narežite. Udubljenja krušaka natopite rakijom, pospite vanilin šećerom, dodajte narezane kruške i napunite sladoledom,. Ukrasite tučenom šlag pjenom. Pospite listićima badema i po želji poslužite s piškotama. 

Kreativna kuhinja  S okusom Mediterana

Autor: Viljam Cvek

Ostavite komentar