U SAD-u se na današnji dan, 23. veljače, obilježava Banana Bread Day ili Dan Banana kruha, sve popularnijeg deserta kojim možete spasiti prezrele, crne banane od toga da završe u smeću.
Banana bread se počinje u američkim kuharicama spominjati 1930-ih, u približno vrijeme kada se popularizira upotreba sode bikarbone i praška za pecivo. Zbog brze pripreme ubrzo je postao omiljen kao desert ili doručak. Često se u njega ubacuju orašasti plodovi, razno voće, čokolada. Također, ako se nareže na kriške, na njega se može mazati krem sir, maslac od kikirikija ili čokoladni namaz. Mogućnosti su brojne, a recept svatko može prilagoditi svom ukusu.
Među brojnim receptima koji se mogu naći na internetu, najviše nam se svidio onaj foodblogerice koja piše pod pseudonimom Šećerneta, a kojeg vam donosimo ovdje:
Kratko vrijeme pripreme i jednostavnost recepta te mogućnost iskorištavanja prezrelih banana koje bi inače završile kao otpad razlog su zbog kojeg se mnogi odlučuju baš za izradu ovog deserta. Još recepata za zanimljive i ukusne deserte možete pronaći na Instagram profilu @secerneta.