KUHAJMO NEDJELJOM Varivo s mesom i mahunama

IstraIN

28 Ožuljak 2021 I 10:15

KUHAJMO NEDJELJOM Varivo s mesom i mahunama

Dosta vam je suhe hrane i tražite nešto na žlicu, s mirisom i okusom bakine kuhinje. Nakon hamburgera i pomfrita čeznete za nečim jušnim, a opet zasitnim i hranjivim. Odličan izbor za nedjeljni ručak je varivo s mesom i mahunama. Lako se priprema,i ne iziskuje puno vremena. Osim toga tim ćete jelom zasigurno ugodno iznenaditi vlastiti želudac, a možda i starije ukućane podsjetiti na doba djetinjstva kada su od variva s mahunama bježali glavom bez obzira.

Potrebno:

250 grama mahuna, pola kilograma mljevene junetine, 250 grama krumpira, dvije-tri mrkve, glavica luka, temeljac mesne juhe, žlica koncentrata rajčice, lovorov list, sol, papar, maslinovo ulje i malo nasjeckanog vlasca.

Priprema:

Mahune narezati na polovine, mrkvice na ploške, a krumpir i luk na kocke. Na vrućem maslinovom ulju kratko popržite luk i dodajte meso i koncentrat rajčice. Sve skupa desetak minuta pržite na laganoj vatri stalno miješajući. Dodajte lovorov list i povrće te podlijte mesnim temeljcem i pustite da se krčka dvadesetak minuta na laganoj vatri. Posotite i popaprite, te na kraju gotovo varivo pospite vlascem.

Ostavite komentar