
Organum Histriae: Ovog vikenda besplatna vođena tura u Rovinju i dva koncerta u Puli i Bujama
Vikend u znaku orgulja – srednji vijek, suvremena improvizacija i besplatna vođena tura!
20:28Prije 1 h18.09.2025
Sezona ambrozije polako se bliži kraju te osobe osjetljive na njezinu pelud mogu odahnuti. Ambrozija se u Poreču prati još od 2007. kada je Zdravi grad Poreč pokrenuo aktivnosti s ciljem determinacije i evidentiranja lokacija ambrozije, utvrđivanja veličine populacije, suzbijanje iste te edukacija građana.
Centar za invazivne vrste Poreč (CIV) u Institutu za poljoprivredu i turizam nastavio je s tim projektom te od 2018. godine realizira projekt Ambrozija - opasnost iz prirode. U okviru programa prati se rasprostranjenost te invazivne biljke na širem području grada Poreča te se kartiraju identificirane lokacije.
Glavni zaključci višegodišnjeg monitoringa ambrozije na Poreštini jesu da se biljka učestalo pojavljuje na nekoliko stalnih lokacija (Kampaladanja - trasa plinovoda, okolica Funtane, biciklistička staza Funtana-Fuškulin, Limski kanal, nasip rijeke Mirne, u blizini Žatike, Žbandaj, porečka obilaznica). Više o ovoj temi možete pročitati ovdje.
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
16:15Prije 5 h18.09.2025
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 14 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar