Sve je spremno za 29. Jakovlju koja danas započinje u Kanfanaru. Potvrdio je to, gostujući u programu Rovinj FM-a, načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman
Prvoga dana, u petak, u 18.30 otvara se izložba fotografija Putem kanfanarske monografije u Galeriji Malenica, u 19 sati započinje tradicionalna nogometna utakmica između seniora i veterana NK Kanfanar, ali i centralni događaj dana, na kanfanarskoj placi, gastro-manifestacija Fužijada.
Svi će posjetitelji imati priliku kušati fuže, najpoznatiju istarsku tjesteninu, sljubljenu sa različitim umacima.
Natjecateljsko zabavnu atmosferu podgrijat će i natjecanje u pripremi fuža četiri ekipe, po jedne iz Savičente, Svetog Petra u Šumi, Bala i Kanfanara, predvođene svojim načelnicima.
Kao malo iznenađenje, fuže će na svoj „autorski“ način pripremati i nekoliko vrhunskih chef-ova pa će znatiželjnici moći isprobati i te, art-fuže.
Još jedna novost ovogodišnje Jakovlje je i činjenica da će gastro show Fužijada u potpunosti biti eco-friendly i plastic-free manifestacija, čime Općina Kanfanar želi ukazati i na potrebu veće brige o očuvanju okoliša i sprječavanju njegova daljnjeg onečišćenja.
Za zabavu je u petak zadužen Luka Basi te će se fešta nastaviti do kasno u noć, rekao je načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman
Jakovlja se nakon kratkog noćnog odmora nastavlja sutra, programom u kojem je glavna zvijezda vol istarskog goveda, Boškarin.