Zašto se hrvatski vinari klade na Istarsku malvaziju?, pita se u naslovu članka Vicki Denig, novinarka online magazina SevenFiftyDaily i autorica teksta o Istarskoj malvaziji, javlja Turistička zajednica Istarske županije.
U članku navodi kako su mnoge autohtone sorte, poput Graševine i Plavca malog, dobile priznanje na američkom tržištu, ali posebno naglašava Malvaziju istarsku kao sortu koja je postala simbol istarske regije, a poznata je po osvježavajućim, cvjetnim bijelim vinima, s velikim potencijalom za različite stilove vina.
U tekstu se opisuje suradnja između lokalnih vinara s ciljem da zajedno promoviraju malvaziju na globalnoj razini. Laganiji stilovi Istarske malvazije su trenutno najpopularniji zbog svoje cjenovne dostupnosti i pitkosti, ali postoji sve veća potražnja za starijim izdanjima ove sorte.
U zaključku, autorica govori i o usponu i popularnosti Malvazije istarske te da se hrvatska vinska scena sve više pozicionira na svjetskom tržištu zahvaljujući svojim autohtonim sortama i raznovrsnim vinskim stilovima.
Ovaj online časopis posvećen je businessu i kulturi industrije alkoholnih pića, ali analizira i šire probleme o kojima ljudi govore, otkriva nova gledišta te istražuje ljude i mjesta, a tekstovi novinarke Vicki Denig koja piše o vinu i i putovanjima, redovito se objavljuju u Decanteru, WineSearcheru, Food & Wineu…
Ostavite komentar