Nakon mjesec dana zatvorene "Špeže" u Rovinju radi preuređenja, građani i građanke konačno su dočekali ponovno otvorenje i danas su od ranih jutarnjih sati bili u svojoj najdražoj lokalnoj butigi.
Rovinježi su imali priliku proslaviti s vlasnicima, Gordanom i Klaudijom Šturman, bratom i sestrom, te njihovim roditeljima Danicom i Klaudijem, izumiteljem stroja za proizvodnju ćevapa.
Već 31 godinu ova obitelj uveseljava domaće ljude sa svojim proizvodima, butigom i mesnicom.
Klaudija Šturman rekla nam je kako bez mesnice to ne bi bilo to. "Imamo kvalitetno meso i to ljudi prepoznaju. Uvijek se držimo nekakve tradicije - bakalara, kupusa, i svega ostalog. Od početka smo proizvodili svoje ćevapčiće, tada jedan po jedan, a moj otac je oko 2010. godine izmislio stroj za višerednu proizvodnju ćevapčića", priča nam Klaudija.
Spomenuti se strojevi prodaju i izvan Hrvatske! Za mali obiteljski posao, stvarno pohvalno.
Čak ni inflacija nije utjecala da Rovinježi manje kupuju u svojoj lokalnoj butigi. "Kod nas je sve ostalo isto! Dolaze nam domaći, ali i jako puno turista iz kampa koji se konstantno i vraćaju!", rekla je za IstraIN Klaudija Šturman.
Slučajno je došla ideja za otvaranjem butige. Klaudijina majka je tada radila u Jadran trgovini i napravili su kuću, te su imali slobodnog prostora. "Tata je došao na ideju da napravimo market. Onda je došao jedan mesar i predložio da otvorimo i mesnicu, i tako smo krenuli", kaže Klaudija.
Bavljenje s puno dobavljača, kupaca i proizvoda sigurno nije lako. Klaudija kaže kako zna biti vrlo naporno i osoba se treba baviti time od jutra do mraka. Imaju 10 zaposlenih djelatnika, a svi su neka velika obitelj.
Tako se često osjećaju i kupci koji dođu u "Špežu". Zato su vlasnici izradili slike svojih najdražih mušterija, a možete ih vidjeti u nastavku.
Ostavite komentar