Općina Vrsar podsjeća iznajmljivače na obvezu predaje obrasca TZ2 DO 15. SIJEČNJA!
17:11Prije 42 min26.12.2024
Rovinj i Vrsar će od 15. listopada do 15. studenog biti domaćini prvog izdanja gourmet eventa „Tradizione a tavola: viècie riciète da màr“.
Ovaj jedinstveni event počiva na tradicionalnim jelima iz knjige 'Recepti kuće o Batani' i predstavlja veliki doprinos nastojanjima da se mladi uključe u procese očuvanja nematerijalne kulturne baštine i da se kulinarska znanja, godinama njegovana unutar lokalnih obitelji, podijele sa zajednicama diljem svijeta kroz koncept pripreme rovinjskih recepata: „Kako je dela nono“, a „Kako dela unuk“.
Tako će 11 restorana iz Rovinja i Vrsara za vrijeme trajanja eventa nuditi posebno osmišljene menije pod nazivom „Kako je dela nono“ i „Kako dela unuk“. Ovi se meniji nalaze u zanimljivoj knjižici koja je istovremeno i kuharica s receptima gdje su „nono“ i „unuk“, svaki na svoj način, pripremili desetak starih i možda već zaboravljenih recepata te kreirali jela s namirnicama ulovljenim uz pomoć batane, tradicionalnog rovinjskog ribarskog plovila ravna dna.
Posjetitelji će moći birati žele li kušati meni po recepturi nona ili unuka, a u bogatom izboru pronaći će se između ostalog i brodet od svježe ribe, rižot s rakovima, domaća juha od divljeg brancina, fritto misto dnevnog ulova i istarski bokuni s domaćim kobasicama i istarskim pršutom. Kako uz ukusne zalogaje ide i dobra kapljica, gosti će u sklopu menija imati prilike kušati i autohtona istarskih vinara.
Restorani, partneri gourmet eventa „Tradizione a tavola: viècie riciète da màr“, dali su svoj doprinos ovom eventu i nastojanjima očuvanja tradicijske kuhinje tako što će sve menije u restoranima nuditi po jedinstvenoj cijeni od 150 kn.
Restorani koji sudjeluju u ovom prom izdanju su: Orca, Jure, Maslina, Kantinon, Dream, Calisona, Rio, La Perla, Spacio Grota, Kod Luce i Dvi palme.
Ovaj zanimljivi gourmet event nastao je u organizaciji TZG Rovinj i TZO Vrsar u suradnji s turističkom kompanijom Maistra, Udrugom „Kuća o Batani“, Udruženjem obrtnika Rovinj te najbitnije strukovnom školom Eugen Kumičić iz Rovinja.
„Tradizione a tavola: viècie riciète da màr“, kao i ostali mnogobrojni eventi koji se organiziraju na ovom području, kontinuirano obogaćuju ponudu destinacije te time jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije koja je već prepoznata diljem svijeta.
Cijena po meniju je 150,00 kuna, a manifestacija traje mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenog.
Je li Isus bio stvarna ličnost? Radi li se zaista o sinu Božjem, postoji li Bog uopće? Jedni će nam reći kako je vjerovanje u to neupitno. Drugi, treći, četvrti uvjeravat će nas kako Bog ovih prvih nije pravi Bog, već da je njihov Bog ono što je jedino ispravno.
13:10Prije 4 h26.12.2024
Bloom sada uživa u toplini doma, a ova priča podsjetila je na važnost pomoći onima u nevolji.
11:54Prije 6 h26.12.2024
Amneris Ružić Fornažar, Dijana Muškardin i Karla Golja Milevoj svojim su predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarile poseban doprinos u obrazovanju, čime su zaslužile priznanje na državnoj razini.
10:26Prije 7 h26.12.2024
Donosimo zanimljivosti o Božiću koje do sada možda još niste čuli...
21:15Prije 20 h25.12.2024
Edukativne radionice sastoje se od različitih jezičnih igara, vježbi pažnje i pamćenja te vođenog čitanja uz aktivnosti koje uključuju vježbe razumijevanja pročitanog.
20:28Prije 21 h25.12.2024
Nakon primitka vijesti o osvajanju nagrade, Guzy je istaknula da joj je posebna čast što je prepoznat njihov rad na dokumentiranju lokaliteta kroz razgovore sa žiteljima, s kojima su se povezali tijekom putovanja kroz Istru.
18:31Prije 23 h25.12.2024
Donosimo zanimljive božićne običaje iz cijelog svijeta...
17:09Prije 1 d25.12.2024
Ovo je najveće uprizorenje takve vrste u Hrvatskoj, a starogradska jezgra Svetog Lovreča pruža savršenu kulisu za prikaz rođenja Isusa.
14:38Prije 1 d25.12.2024
Ostavite komentar