Umirovljenici Grada Vodnjana mogu produžiti vozne karte za 2025. godinu
Prilikom obnove vozne karte, potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i važeću godišnju umirovljeničku kartu.
13:34Prije 1 h21.12.2024
Želite li prvi put napraviti "svoju" pincu, a ne spadate u domaćice koje vjeruju samo svom, provjerenom receptu, u nastavku donosimo jedan za kojeg kažu da je star čitavo stoljeće:
1. Izmiksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete bljeđu smjesu
2. Dodajte margarin, izmiksajte pa dodajte svinjsku mast i zamiksajte i nju
3. Dodajte koricu limuna i naranče pa ulje
4. Dodajte i ekstrakt vanilije i kruškovac u smjesu ruma i naranče pa dodajte smjesi i zamiksajte. Dodajte i sol
5. Pripremite kvasac tako da ga razmrvite u 100 ml toplog mlijeka i dodate pola žličice brašna i pola žličice šećera. Pustite da odstoji 5-10 minuta na toplom mjestu dok se ne napuše
6. Smjesi dodajte pola količine brašna i ručno zamiješajte
7. Dodajte i drugu polovicu brašna pa na nju kvasac i zamiješajte s tom polovicom koliko možete, a kasnije možete probati malo spojiti i s prvim dijelom
8. Dodajte snijeg od bjelanjaka i sve zamiješajte ručno koliko možete. Dalje možete ručno ili mikserom-nastavkom za tijesto. Dodavajte brašno po potrebi dok ne dobijete tijesto koje vam se ne lijepi za ruke
9. Pokrijte posudu s tijestom prozirnom folijom i krpom i pustite da se na toplom mjestu udvostruči. Kad vam se tijesto diglo podijelite ga u četiti jednaka manja dijela ili dva velika pa još malo zamijesite.
10. Zamiješeno tijesto stavite na pleh obložen papirom za pečenje premazanim sa svinjskom masti. Pokrijte ga još jednim premazanim papirom pa krpom i pustite da se digne. Nakon što se dignu, razrežite ih škarama.
11. Pecite ih na 180 stupnjeva i par minuta prije nego su gotove premažite jajetom i posipajte razmrvljenim šećerom u kocki. Gotove su kada čačkalica umetnuta u tijesto izlazi suha.
Evo što vam sve treba:
1 kg glatkog brašna
8 žumanjaka
3 bjelanjka
30 g ulja
50 g margarina
70 g svinjske masti
80 g kvasca
15 g soli
200 g šećera
2 vanilin šećera
150-200 ml tekućine dobivene od soka jedne velike naranče i ruma
8 kapi ekstrakta vanilije
6 kapi ekstrakta kruške (kruškovac)
1 limunova korica
1 korica velike naranče
kocke šećera za posipavanje
jaje za premazivanje
Dobar tek i sretan Uskrs!
Ove subote, 21. prosinca, u 10:20 sati započinje zima!
10:00Prije 5 h21.12.2024
Kroz godine, Cvjećarna Silvia postala je nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje cvijeća. Od romantičnih buketa do suvremenih flower box aranžmana, ova cvjećarna prati trendove, ali ostaje vjerna klasičnim ljepotama.
08:37Prije 6 h21.12.2024
Odlične vijesti za hrvatski turizam stižu iz Kine!
14:37Prije 1 d20.12.2024
Tisuće lampica, miris kuhanog vina i kolača, topla odjeća, blagdanske pjesme te druženje i smijeh - sve su to asocijacije na razdoblje adventa, u kojem se prisjećamo svega dobroga u protekloj godini, zahvaljujemo za sve lijepe trenutke te se pripremamo za sve što dolazi.
14:28Prije 1 d20.12.2024
U sklopu bogatog glazbenog programa Adventa u Rovinju, posjetitelje večeras očekuje nastup Maje Šuput.
13:06Prije 1 d20.12.2024
05:45Prije 1 d20.12.2024
14:12Prije 2 d19.12.2024
Ostavite komentar