
Poreč pionir u Hrvatskoj: vrtovi za oprašivače u samom srcu grada
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 13 h18.09.2025
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 13 h18.09.2025
B Urban Graffiti Jam ima za cilj popularizirati urbanu kulturu, potaknuti mlade na kreativno izražavanje i osvijestiti važnost umjetničkog pristupa javnim prostorima. Time se nastavlja tradicija Vodnjana kao prepoznatog street art centra, u kojem graffiti i murali čine jedinstvenu galeriju.
16:15Prije 16 h18.09.2025
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 1 d18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 2 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 2 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 2 d16.09.2025
Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je od 17. rujna do 20. listopada 2025., a svi prijedlozi i mišljenja mogu se slati e-poštom na adresu jasmina.ritosa@medulin.hr.
06:45Prije 2 h19.09.2025
U subotu 27. rujna obilježava se Svjetski dan turizma, prigoda kojom se diljem svijeta naglašava važnost turizma za društveni, kulturni i gospodarski razvoj.
06:15Prije 2 h19.09.2025
Za veliko finale priprema se prava istarska fešta. Na meniju je domaća pašta sa šugom, a posjetiteljima će biti posluženo čak petsto degustacijskih porcija.
22:05Prije 10 h18.09.2025
Vikend u znaku orgulja – srednji vijek, suvremena improvizacija i besplatna vođena tura!
20:28Prije 12 h18.09.2025
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 13 h18.09.2025
Polaznici će naučiti kako obraditi paletu, izrezati dijelove, sastaviti ih i završiti tako da nastane funkcionalan i lijep predmet za dom.
18:31Prije 14 h18.09.2025
Novi trener Istre 1961, Španjolac Oriol Riera, okupio je danas momčad na prvom treningu u Balama, a u nedjelju ga očekuje debi na klupi protiv Osijeka.
17:58Prije 15 h18.09.2025
Utrka je rasprodana te se očekuje 1900 natjecatelja sa svih kontinenata.
17:23Prije 15 h18.09.2025