Poširani arbuni
Potrebne namirnice:
Četiri lijepa arbuna , četiri žlice maslinovog ulja, dva češnja češnjaka, pola decilitra malvazije, sto grama mrkve, pet-šest žlica soka od limuna, vezica peršinova lista, manja glavica luka, sol, papar, Vegeta.
Način pripreme:
Arbune očistiti, oprati i osušit. Mrkvu i luk narezati na rezance.. U litru vode staviti češnjak, mrkvu, maslinovo ulje, lovorov I peršinov list, papar u zrnu, sol, Vegetu I limunov sok pa zajedno kuhati sve dok tekućina ne ispari do polovice količine. Pliću vatrostalnu posudu premažite uljem pa u nju položite arbune. Prelijte ih pripremljenom juhom- temeljcem I venom. Riba treba biti pokrivena tekućinom. Potom je pokrijete alu- folijom, stavite u zagrijanu pećnicu I kuhajte oko pola sata. Kuhane arbune stavite na topple plitice, pospite nasjeckanim peršinom I poslužite kuhanim krumpirom I blitvom te ukrasite ploškama limuna
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor: VIljam Cvek
Ostavite komentar