ROVINJ Turisti na terasi ugostiteljskog objekta mazali paštetu na kruh i radili sendviče sa zimskom

IstraIN

15 Kolovoz 2022 I 09:14

ROVINJ Turisti na terasi ugostiteljskog objekta mazali paštetu na kruh i radili sendviče sa zimskom

Uz rekordne turističke brojke koje se ovog ljeta bilježe u Istarskoj županiji, brojni istarski ugostitelji i trgovci žale se na potrošnju gostiju.

Naime, kako kažu, gosti nikada nisu bili ovakvi pa se sve više priča o tome kako se istarski turizam usmjerio ka kvantiteti - bitno je da dođe što više gostiju i da 'skidamo milijune' na papiru, a hoće li ti gosti ostaviti koji novčić lokalnom stanovništvu, izuzev plaćanja smještaja, to je već neka druga priča.

Osim navoda ugostitelja da turisti dijele pizzu po pola, da uz hranu naručuju vodu iz 'špine' te da se češće odlučuju za kuhanje u apartmanu, naručivanje dostave ili ispijanje boce vina iz supermarketa na plaži, od čitatelja stiže još jedan konkretan primjer.

Naime, u našu je redakciju stigla fotografija žene koja na terasi ugostiteljskog objekta brze hrane u Rovinju maže paštetu na kruh.

"Prije desetak dana u Rovinju sam vidio turiste s bugarskog govornog područja kako na terasi ugostiteljskog objekta jedu hranu kupljenu u trgovini. Žena je na kruh mazala paštetu i radila sendviče sa zimskom, dok je njen muž jeo gotovu tjesteninu iz trgovine.

Eto, to je čisti primjer ovogodišnjih gostiju na koje se svi žale, samo što ovi, osim što ne troše, nemaju ni srama sjesti u ugostiteljski objekt s hranom kupljenom u trgovini. Svašta..." , napisao je čitatelj.

Ima li nade za istarski, a samim time i hrvatski turizam, saznat ćemo nakon predstavljanja nove Strategije turizma do 2030. godine koju Ministarstvo turizma i sporta priprema upravo kako bi ciljano razvijali turizam na našoj obali, a ne samo ispisivali brojke dolazaka i noćenja što dugoročno, čini se, neće biti održivo.

Ostavite komentar