
Bačić: Promašen je navod da novi model stambenog zbrinjavanja nešto drastično mijenja
Naveo je da se novim modelom omogućuje da korisnici mogu otkupiti neuseljiv stan, ali se kao takav prodaje po nižoj cijeni.
14:11Prije 11 min18.09.2025
U drugoj polovini sljedećeg tjedna postoji mogućnost za pojavu toplinskog vala, javljaju iz DHMZ-a.
Stiže nam dakle, dugotrajnije razdoblje izrazito toplog vremena kada valja pripaziti na vlastito i zdravlje članova obitelji.
HZHM u preporukama za javnost za zaštitu od vrućine ističe da se treba kloniti vrućine, izbjegavati boravak na otvorenom od 10 do 17 sati i skloniti se u najhladniju prostoriju stana ili kuće.
Sobnu temperaturu idealno je držati ispod 32°C danju, stavljanjem zastora, zatvaranjem prozora, roleta, električnih uređaja te paljenjem uređaja za rashlađivanje i vješanjem mokrih ručnika te ispod 24 stupnja noću, kada se mogu otvoriti prozori kako bi se rashladio dom.
HZHM preporuča i posjet obitelji, prijateljima i susjedima koji većinu vremena provode sami jer bi osjetljive osobe mogle zatrebati pomoć tijekom vrućih dana.
Treba izbjegavati naporan fizički rad, redovito koristiti kreme sa zaštitnim faktorom od štetnog UVA i UVB zračenja te djecu i životinje nikako ne ostavljati u parkiranom vozilu bez nadzora, pa ni u hladu.
Koliko nam ovakvi savjeti zvuče banalno i nepotrebno, lako se je prisjetiti tragičnih slučajeva koji su se dogodili upravo zbog zanemarivanja posljedica koje mogu izazvati previsoke temperature. Zato, oprez!
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 7 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 19 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 22 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar