
Umag: Zastrašivao žene i pokušavao od njih naplatiti nepostojeći dug
Umaška policija uhitila 62-godišnjeg Talijana zbog pokušaja iznude!
11:15Prije 17 min18.09.2025
Akcija „Zasadi stablo, ne budi panj“, koju organizira Grad Poreč u sklopu istoimene nacionalne kampanje, i ove je godine izazvala veliki interes javnosti. Osim što se od početka tjedna u svim mjesnim odborima sade nova stabla, jučer je u samom centru grada, pokraj gradske tržnice na
Velikom gradskom parkiralištu, u sat vremena podijeljeno više od 400 besplatnih sadnica stabala.
Zainteresirano mnoštvo građana moglo je birati po tri sadnice između hrasta, ladonje, masline, badema, jabuke, ginka, lovora, ukrasne jabuke, lipe, čempresa, kivija, klena, platana i ostalih vrsta, a kako bi se poštovale propisane epidemiološke mjere, sadnice su se dijelile na ukupno pet
punktova, uz poštivanje distance. Po preuzimanju sadnice, građani su ostavili podatke te su pozvani da fotografije posađenih stabala dostave na mail adresu info@porec.hr, kako bi po dovršetku akcije vidjeli koliko je i gdje stabala na području Poreča posađeno.
Podjeli sadnica pridružila se i Daniela Božić, koje je lani prva kontaktirala Grad Poreč i pomogla u organizaciji prve takve akcije. "Ona je lani bila inicijator te akcije na našem području i drago mi je da smo se brzo sve dogovorili i realizirali tako jedan lijepi projekt u kojem smo pokazali da
skupa možemo sve", rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji se također pridružio podjeli sadnica.
Do kraja tjedna, nastavlja se sadnja po mjesnim odborima. Naime, predstavnici gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav s predstavnicima porečkih mjesnih odbora obišli su njihova područja i predložili vrstu stabala i mirolokacije za sadnju, poput mjesta na kojima su stabla nedavno
stradala zbog nevremena, te dječjih ili polivalentnih igrališta. Od stablašica će prvenstveno biti zastupljene domaće kulture, ali bit će tu i manje zastupljenih vrsta, pa će tako među zasađenim stablima biti i pinije, smokve, hrastovi, murve, jabuke, magnolije, lovori, bademi, masline, klen,
čempresi, javori i druge stablašice.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 4 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 16 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 19 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar