
Rovinjski umirovljenici uživali u cjelodnevnom izletu u Sloveniji
Ovaj izlet još jednom je pokazao koliko su zajednički trenuci, kultura i priroda važni za očuvanje vedrog duha i aktivnog života u zlatnim godinama.
09:58Prije 9 min18.09.2025
Od sreće do tuge, to nam je nekako poznato.. od uzdizanja do gaženja, to nam je također jako poznato.
Još samo prije nekoliko dana, Vatreni su bili Bogovi a Zlatko Dalić je bio Bog nad Bogovima.. tri dana kasnije, remi sa Azerbejdžanom i kreneee.
‘Lovren ima dvije lijeve, dečki ne znaju što je nogomet, Dalića zamijenimo Prosinečkim jer prošlo je vrijeme književnika na klupi Vatrenih’ i tako dalje, i tako dalje.
Bljuje mi se od toga.. znate zašto? Zato što nitko od tih dnevnih pametnjakovića ne gleda svoja posla! Svi su oni glasni kada je u pitanju netko drugi, a manji su od makovog zrna kada netko dirne u njihovo gnijezdo.
Liječi li se manjak samopouzdanja ili pak taština na ovaj način?!
Bilo kako bilo, pametnjakovići ne spavaju.. danas je to nogomet, sutra je to politika pa prekosutra opet.. a to što oni sami ne znaju što će sa životom, tome nitko ništa.
Jer, lakše je pričati, pričati i pričati nego mrdnuti prstom, nažalost to je dijagnoza većine našeg naroda!
Da, nažalost.. jer ipak je puno bitnije pričati od 41. i 91. i svemu što ide uz to, nego ponekad šutiti kad se nema nešto pametno za kazati.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 2 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 14 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 18 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 23 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 23 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar