
Poreč pionir u Hrvatskoj: vrtovi za oprašivače u samom srcu grada
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 1 h18.09.2025
Da je Hrvatska među porezno najopterećenijm državama Europske unije i nije neka novost. Da građani plaćaju među njavišim stopama DV-a također nije neka novost.
Da i dalje postoji veliki nesrazmjer između onih koji imaju puno i onih koji imaju jako malo također nije neka novost. Da umirovljenici imaju smješno niske mirovine također nije neka novost!
Ali da Vlada želi nešto promijeniti po tom pitanju, e to je možda neka novost.
Naime, u sklopu novog kruga porezne reforme Vlada planira dodatno rasteretiti plaće. Prema zasad neslužbenim informacijama, u igri su tri promjene vezane uz osobni odbitak i porezne stope, a najveće koristi trebali bi osjetiti građani s višim plaćama tako da se opet to neće uvelike odnositi na prosječne građane.
No, nešto se miče s „mrtve točke“. Iako se planirane porezne reforme mogu tumačiti kao korak u pravom smjeru prema smanjenju poreznog opterećenja, dojam je da će najveću korist ponovno osjetiti građani s višim primanjima, dok prosječni građani i umirovljenici vjerojatno neće osjetiti značajnije poboljšanje.
Vlada pokazuje određenu inicijativu da se nešto promijeni, ali bez temeljitijih promjena koje bi dovele do pravednije raspodjele bogatstva i značajnog podizanja životnog standarda za sve građane, posebno one s nižim prihodima i umirovljenike, mnogi će te promjene i dalje smatrati nedovoljnima.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 12 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar