
Rovinj sudjeluje u kontroli galebova klaukavca, prijavite potencijalna gnijezda
Pozivaju se građani da prijave potencijalna mjesta za savijanje gnijezda galebova nadležnoj Veterinarskoj bolnici Poreč.
14:39Prije 9 min27.03.2025
U cilju daljnjeg povećanja održivosti, Valamar je i ove godine napravio značajne korake prema još zelenijem i ekološki prihvatljivijem poslovanju u turizmu. U vodećoj hrvatskoj turističkoj kompaniji već dulje vrijeme se više od polovice otpada odvaja radi daljnje reciklaže, a značajna su ulaganja usmjerena u biokompostiranje.
Kontinuiranim ulaganjem u nove uređaje za sprječavanje otpada od hrane, u što je do sad investirano oko 1,5 milijuna eura, Valamar je u hotelima i kampovima postavio ukupno devet uređaja za biokompostiranje, od čega je samo u ovoj godini nabavljeno pet novih.
„Uz brojne aktivnosti koje su usmjerene na smanjenje otpada, Valamar biokompostiranjem dodatno smanjuje stvaranje otpada u nastajanju, a proizvedeni kompost upotrebljavamo za održavanje zelenih površina u Valamarovim hotelima, ljetovalištima i kampovima. Ukupno smo samo u 2024. godini biokompostiranjem proizveli više od 150 tona komposta. Na ovaj način potiče se kružno gospodarstvo te smanjuje ugljični otisak poslovanja, što je jedan od ključnih ciljeva koje smo odredili strategijom održivosti kompanije“, rekla je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara.
Valamar svakodnevnim aktivnostima podiže svijest kod zaposlenika, gostiju i okoline u kojoj posluje o važnosti pravilnog zbrinjavanja i recikliranja otpada te investira u uređaje i projekte koji tome pridonose. Tako svi Valamarovi hoteli imaju osigurane uvjete i procedure za odvojeno prikupljanje otpada, dok se u kampovima i apartmanskim naseljima gostima, uz vrećice za odvajanje, dijeli informativne letke o važnosti i načinu prikupljanja otpada, što gosti odlično prihvaćaju.
Također, u destinacijama Poreč i Rabac, Valamar je investirao u organizirana eko dvorišta u kojima se prikupljeni otpad dodatno selektira, balira te predaje na daljnju obradu i recikliranje.
Valamar je biokompostiranje prepoznao kao jedan od ključnih elemenata u strategiji održivog poslovanja jer se selektivnim prikupljanjem i obradom otpada od hrane značajno smanjuje količina otpada koji završava na odlagalištima, pomaže se u smanjenju troškova odvoza otpada za lokalne zajednice, a dobivenim kompostom obogaćuje se tlo i potiče ekološki pristup uređenju okoliša.
Usmjerenost u održivi turizam i društveno odgovorno poslovanje s fokusom na obnovljive izvore energije, kružno gospodarstvo, upravljanje otpadom, lokalno proizvedenu hranu i održivost u lancu opskrbe preduvjet je za odmorišni turizam koji je dobar za destinacije, djelatnike, goste i lokalne zajednice.
Zahvaljujući izuzetno dobroj vidljivosti, snježni vrhovi planinskog lanca pružili su prizor koji se rijetko može vidjeti tako jasno.
13:25Prije 1 h27.03.2025
"Ne znamo razloge zbog kojih je Agli Amici izostao iz popisa najboljih restorana, ali Gault&Millau Hrvatska bi trebao što prije ispraviti ovu pogrešku kako bi što više dobio na kredibilitetu", piše Luka Peranić za Kult plave kamenice.
11:40Prije 3 h27.03.2025
Zašto riskirati kada možete kupovati pametno? Posjetite AutoZubak i pronađite svoj savršeni rabljeni automobil - bez stresa.
06:45Prije 8 h27.03.2025
Koncert je u organizaciji Rovinj Art & more - winter edition, a ulaz je besplatan!
18:31Prije 20 h26.03.2025
Cilj brošure je podijeliti činjenice, iskustva i izvore znanja s Erasmus+ edukacije održane u Firenzi u listopadu 2023. godine.
17:18Prije 21 h26.03.2025
Gospođa Maria iz Buja proslavila je svoj 100. rođendan okružena obitelji, susjedima i dragim sugrađanima koji su joj došli čestitati ovaj veliki i rijedak jubilej, a posjetio ju je i gradonačelnik Buja, Fabrizio Vižintin.
13:37Prije 1 d26.03.2025
Možete se i aktivirati na Facebooku te “like”-ati stranicu HUE i podijeliti slike ili videozapise koristeći hashtag #purpleday.
07:46Prije 1 d26.03.2025
Ove radionice pružaju priliku za edukaciju o tradicionalnim tehnikama gradnje suhozida, a sudionici će imati priliku aktivno sudjelovati u procesu obnove i očuvanju kulturne baštine.
19:15Prije 1 d25.03.2025
Ostavite komentar