
Rovinj je slavio blagdan Sv. Eufemije uz spektakularni boćarski turnir – Kup Eufemije 2025
Natjecanje je bilo izuzetno uzbudljivo od samog početka, a publika je mogla uživati u vrhunskim potezima i napetim završnicama.
08:34Prije 7 min18.09.2025
Ma nije ni ovim turistima koji dolaze u Hrvatsku baš lako.
Svjesna sam da se svega naslušamo tijekom sezone i da svatko u doticaju s turistima ima skoro na dnevnoj bazi neku zanimljivu priču za ispričati u kojoj se turisti ponašaju kao da su pali s Marsa, ali ima i onih normalnih.
Problem je kad ti normalni, ljubazni i dobri turisti nalete na domaće koji im pružaju uslugu, a gledaju na njih čisto kao hodajuće bankomate.
Jedna pojava koja je došla do izražaja u ovoj korona sezoni je dostupnost rezervacija za objekte koji ne rade zbog navodne renovacije ili bez objašnjenja.
Vlasnici takvih objekata svojom voljom, bez ikakve obavijesti unaprijed, odluče da će goste kada stignu jednostavno prebaciti u drugi smještaj.
Jučer se pričalo o ženi koja nije dobila objašnjenje zašto je premještena i zašto hotel u Opatiji koji je rezervirala ne radi, a danas se desila još jedna takva situacija u Lijepoj Našoj.
Gosti iz Austrije našli su se u takvoj situaciji, a naljutili se jer su doputovali s dvije bebe zbog kojih su rezervirali smještaj s bazenom i blizu plaže, a koje je ugostitelj na kraju smjestio u hotel bez bazena, na vrhu brda i daleko od svega jer hotel koji su rezervirali navodno se renovira.
Naravno, najveći problem je nastao zbog toga što nisu dobili nikakvu objavijest o tome pa su se gosti pobunili i tražili povrat dijela planećnog iznosa ili bilo kakvu drugu nadoknadu, na što su im ovi iz hotela odgovorili da će stvar riješiti tako što će ih počastiti – pazite sad ovo – kavom i kolačem...
Nije to samo do naših ljudi, vjerojatno toga ima svugdje, ali eto, čini se da je to ovdje postao popularant trend koji prolazi jer turisti još uvijek ne znaju ragirati u takvoj situaciji.
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 13 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 16 h17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 21 h17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 22 h17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Tim prve pomoći Crvenog križa Bujštine kao jedini predstavnik Istarske županije, ostvario je vrhunski rezultat na ovom važnom natjecanju.
15:35Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar