KUHAJMO NEDJELJOM Teleći kare na mediteranski prema receptu Viljama Cveka

IstraIN

15 Listopad 2020 I 11:50

KUHAJMO NEDJELJOM Teleći kare na mediteranski prema receptu Viljama Cveka

Teleći kare na mediteranski (za šest osoba)

Potrebne namirnice:

800 grama telećeg karea s kostima, četiri žlice maslinovog ulja, 300 grama povrća (luk, mrkva, korijen celera), češnjak, lovorov list, ružmarin, dva decilitra bijelog vina, žlica Vegete, sol i žlica senfa.

Način pripreme:

Teleći kare dobro natrljati solju, senfom i Vegetom. Tako pripremljeno meso staviti u posudu na ugrijano maslinovo ulje i peći ga sve dok sa svake strane meso ne dobije lijepu boju i koricu. Nakon toga u posudu s mesom rasporediti narezano povrćem lovorov list, ružmarin i češnjak te nastaviti peći u pećnici oko sat i pol, na temperaturi od 180 do 200 stupnjeva. Za vrijeme pećenja meso povremeno prelijevati bijelim vinom.

Kreativna kuhinja S okusom Mediterana

Autor:Viljam Cvek

Ostavite komentar