KUHAJMO NEDJELJOM Zapečeni morski listovi prema receptu Viljama Cveka

IstraIN

1 Studeni 2020 I 08:01

KUHAJMO NEDJELJOM Zapečeni morski listovi prema receptu Viljama Cveka

Zapečeni morski listovi

Potrebne namirnice:

Dva lijepa, velika morska lista, šest žlica maslinovog ulja, 150 grama luka, 350 grama narezanih gljiva bukovača, dva decilitra bijelog vina, sok od jednog limuna, Vegeta, sol i papar.

Način pripreme:

Ribu očistiti, oprati, posušiti papirnatim ubrusom i posoliti. Luka narežite na rezance i pomiješajte s narezanim bukovačama, maslinovim uljem i vinom. Dodajte Vegetu, sol i papar. Pola smjese stavite zu posudu za pečenje pa na to stavite ribu, poškropite limuinovim sokom i prekrijete drugom polovicom povrća. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko dvadeset minuta na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusa. Uz pečene morske listove možete poslužiti razno sezonsko povrće.

Kreativna kuhinja S okusom Mediterana

Autor: Viljam Cvek

Ostavite komentar