Zapečeni morski listovi
Potrebne namirnice:
Dva lijepa, velika morska lista, šest žlica maslinovog ulja, 150 grama luka, 350 grama narezanih gljiva bukovača, dva decilitra bijelog vina, sok od jednog limuna, Vegeta, sol i papar.
Način pripreme:
Ribu očistiti, oprati, posušiti papirnatim ubrusom i posoliti. Luka narežite na rezance i pomiješajte s narezanim bukovačama, maslinovim uljem i vinom. Dodajte Vegetu, sol i papar. Pola smjese stavite zu posudu za pečenje pa na to stavite ribu, poškropite limuinovim sokom i prekrijete drugom polovicom povrća. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko dvadeset minuta na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusa. Uz pečene morske listove možete poslužiti razno sezonsko povrće.
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor: Viljam Cvek
Ostavite komentar