Teleći kare na mediteranski
Potrebne namirnice:
800 grama telećeg karea s kostima, četiri žlice maslinova ulja, 300 grama povrća (luk, mrkva, korijen celera), dva decilitra bijelog vina, žlica senfa, češnjak, lovorov list, ružmarin, sol i žlica Vegete
Način pripreme:
Teleći kare dobro natrljajte solju, senfom i Vegetom. Tako pripremljeno meso stavite u posudu na ugrijano maslinovo ulje i pecite ga sa svake strane dok ne dobije lijepu boju i koricu. Nakon toga oko karea rasporedite narezano povrće, lovorov list, ružmarin i češnjak i nastavite peći na 180- 200 stupnjeva Celzijusa oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja meso povremeno prelijevajte bijelim vinom. Kada je meso pečeno narežite ga na komade, složite na ugrijanu pliticu i obložite povrćem.
Kreativna kuhinja S okusom Mediterana
Autor: Viljam Cvek
Ostavite komentar