KUHAJMO NEDJELJOM Teleći kare na mediteranski prema receptu Viljama Cveka

IstraIN

18 Studeni 2020 I 11:18

KUHAJMO NEDJELJOM  Teleći kare na mediteranski prema receptu Viljama Cveka

Teleći kare na mediteranski

Potrebne namirnice:

800 grama telećeg karea s kostima, četiri žlice maslinova ulja, 300 grama povrća (luk, mrkva, korijen celera), dva decilitra bijelog vina, žlica senfa, češnjak, lovorov list, ružmarin, sol i žlica Vegete

Način pripreme:

Teleći kare dobro natrljajte solju, senfom i Vegetom. Tako pripremljeno meso stavite u posudu na ugrijano maslinovo ulje i pecite ga sa svake strane dok ne dobije lijepu boju i koricu. Nakon toga oko karea rasporedite narezano povrće, lovorov list, ružmarin i češnjak i nastavite peći na 180- 200 stupnjeva Celzijusa oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja meso povremeno prelijevajte bijelim vinom. Kada je meso pečeno narežite ga na komade, složite na ugrijanu pliticu i obložite povrćem.

Kreativna kuhinja S okusom Mediterana

Autor: Viljam Cvek

 

Ostavite komentar