
Još mjesec dana do porečkog Plava Laguna Ironmana!
Utrka je rasprodana te se očekuje 1900 natjecatelja sa svih kontinenata.
17:23Prije 21 min18.09.2025
I dok su fasade centra Grada zasvjetlile zlatnim a Adris grupe bijelim /srebrnim lampicam, trgovačka Carera se uplavila. No, blagdansko se svjetlucavo ruho može doživjeti tek s prvim mrakom i u vrijeme kada se na ulicama Rovinja kreće tek pokoja brzo hodajuća duša.
Na žalost, na blagdanski su ugođaj i atmosferu zaboravili građani, pa se u tzv. trgovačkoj Ulici Carera na prste jedne ruku mogu nabrojati oni prostori i izlozi čiji su si vlasnici dali truda da okite i uljepšaju svoje prostore.
Da li je mrzovoljni Grinch koji prezire vrijeme veselja, samo u kratkom posjetu gradu ili nam se zauvijek preselio, najbolje će pokazati vrijeme.
Utjehe radi, ipak dopišimo kako je adventsko vrijeme u odnosu na ostale dane u godini (pre)kratko. Ostaje nam dakle, otvorena mogućnost da se čitavih osam mjeseci veselimo ne samo zatvorenim, već i tužno papirno/kartonski obljepljenim i nakaradno ukrašenim izlozima.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 10 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 22 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar