
U Poreču ovog petka počinje 31. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme - VINISTRA
Izložba se bazira na ocjenjivanju kakvoće vina, a brojni off-sadržaji pak čine Vinistru zanimljivijom.
07:46Prije 18 min09.05.2025
Škarpina na žaru
Potrebne namirnice:
Kilogram i pol škarpine, pet žlica maslinovog ulja, najsjeckan peršin, sol, bijelo vino, češnjak limun, pet , šest listova lovora i rajčica
Način pripreme:
Škarpinu očistite, operite, posušite i narežite na komade. Premažite uljem i stavite peći na gradele ili roštilj. Pecite na laganoj vatru, premazujući uljem. Kad je riba pečena s jedne strane okrenite je i pecite s druge strane. Pečenu škarpinu poslužite na pladnju, ukrasite zelenim listovima salate, kriškama limuna i kolutovima rajčice. Od ulja, vina, nasjeckanog češnjaka i peršina napravite hladan umak koji ćete poslužiti uz ribu. Kreativna kuhinja S okusom MediteranaAutor. Viljam Cvek
Transhistria Ensemble glazbeni je sastav s kojim Tamara najčešće nastupa i s kojim je snimila najviše albuma. Čine ga slovenski kontrabasist Žiga Golob, hrvatski bubnjar Krunoslav Levačić, slovenski gitarist i mandolinist Uroš Rakovec i talijanski harmonikaš Fausto Beccalossi.
21:35Prije 10 h08.05.2025
"Zahvaljujemo našim gostima na divnom susretu u našoj Udruzi na obostrano zadovoljstvo", poručili su iz rovinjske Udruge umirovljenika.
18:22Prije 13 h08.05.2025
U igri su mnoga imena, no konačan izbor ostaje tajna zatvorena iza stoljetnih zidova Vatikana.
08:44Prije 23 h08.05.2025
Današnji se dan obilježava u čast Jean-Henrya Dunanta, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji je rođen na današnji datum 1828. godine u Ženevi.
07:47Prije 1 d08.05.2025
U Visokim travama Žmirić otvara teme kao što su posljedice rata, slojevitost identiteta, krhkost prijateljstva, društvene podjele i potragu.
14:41Prije 1 d07.05.2025
Ostavite komentar