Blagdanske radosti u rovinjskom kinu Gandusio! Očekuju vas filmovi i predstave za djecu i odrasle
21:15Prije 7 h26.12.2024
U sjedištu Obrtničke komore Istarske županije u Puli, danas je održana tiskovna konferencija, kojom je najavljeno održavanje proljetnog ciklusa gastronomskih edukacija - radionica u sklopu projekta "Key Q: Ključ istarske gastronomije", koje provodi Agencija za ruralni razvoj Istre.
Predsjednik Komore Robert Momić istaknuo je važnost radionica, te kako su one dobro prihvaćene među obrtnicima. Naglasio je kako je Komora anketirala polaznike dosadašnjih radionica, te kako su ih svi ocijenili kvalitetnim i korisnim, a o tome svjedoči i činjenica da isti polaznici pohađaju više radionica. Također je istaknuo kako Komora sufinancira cijenu radionica za obrtnike i njihovge zaposlenike s 25%. Na konferenciji je potpisan sporazum o suradnji na projektu, kroz sufinanciranje obrtnika.
Direktor AZRRI Igor Merlić istaknuo je kako je cilj radionica, uz edukaciju ugostitelja, valorizacija izvornih istarskih pasmina i poljoprivrednih kultura. Projekt, uz Komoru, podupiru Istarska županija (upravni odjeli za turizam i poljoprivredu), Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula. U dosadašnjih devet ciklusa, više od 1.700 kuhara iz naše županije, ali i iz ostatka Hrvatske i iz inozemstva pohađalo je ukupno 145 održanih radionica.
Voditelj centra Edmondo Šuran pozvao je ugostitelje da se prijave putem poveznice https://egci.azrri.hr/hr/.
Najavio je radionice: "Uskršnje slastice" (predavač Robert Perić), "Suvremena jednostavna jela od bošlarina" (David Skoko), "Bakalaj - riba koja povezuje Norvešku, Veneciju i Istru" (Danjiel Đekić), "Nove gastronomske vrijednosti mesa divljači iz Istre" (Robert Perić i Igor Ciceran), "Istarski tapasi, rakije i cigare" (Fabrizio Vežnaver, Emil Perdec), "Kruh - nedovojiv dio jelovnika vrhunskih restorana" (Robert Perić), "Moć gostoljubivosti - kako zadržati i privući goste" (Sanja Krmpotić), "Kreativna gastronomija s nekim novim povrćem" (Matija Bogdan), "Kreativno slastičarstvo" (Robert Hromalić) i "Brza i jednostavna jela od lokalne ribe" (David Skoko).
Komora posvećuje puno pažnje organizaciji edukacija za članstvo, te su najavljene i prestojeće radionice - webinari s temom zakona o sprečavanju pranja novca, te radnih odnosa i paušalnog obavljanja obrta.
Sestre Husar održat će božićni koncert kojeg već tradicionalno svojim mještanima i gostima poklanjaju Općina Kanfanar i Udruga Dvegrajci, a repertoar kojeg pripremaju bit će prava glazbena poslastica kojom će ovo blagdansko vrijeme postati još posebnije i radosnije.
15:13Prije 13 h26.12.2024
Je li Isus bio stvarna ličnost? Radi li se zaista o sinu Božjem, postoji li Bog uopće? Jedni će nam reći kako je vjerovanje u to neupitno. Drugi, treći, četvrti uvjeravat će nas kako Bog ovih prvih nije pravi Bog, već da je njihov Bog ono što je jedino ispravno.
13:10Prije 15 h26.12.2024
Bloom sada uživa u toplini doma, a ova priča podsjetila je na važnost pomoći onima u nevolji.
11:54Prije 17 h26.12.2024
Amneris Ružić Fornažar, Dijana Muškardin i Karla Golja Milevoj svojim su predanim radom, trudom i izvrsnošću ostvarile poseban doprinos u obrazovanju, čime su zaslužile priznanje na državnoj razini.
10:26Prije 18 h26.12.2024
Donosimo zanimljivosti o Božiću koje do sada možda još niste čuli...
21:15Prije 1 d25.12.2024
Edukativne radionice sastoje se od različitih jezičnih igara, vježbi pažnje i pamćenja te vođenog čitanja uz aktivnosti koje uključuju vježbe razumijevanja pročitanog.
20:28Prije 1 d25.12.2024
Nakon primitka vijesti o osvajanju nagrade, Guzy je istaknula da joj je posebna čast što je prepoznat njihov rad na dokumentiranju lokaliteta kroz razgovore sa žiteljima, s kojima su se povezali tijekom putovanja kroz Istru.
18:31Prije 1 d25.12.2024
Ostavite komentar