KUHAJMO NEDJELJOM Brodet na ribarski način

IstraIN

28 Travanj 2021 I 12:20

KUHAJMO NEDJELJOM Brodet na ribarski način

Poznato je da Hrvati konzumiraju premalo ribe. Prema posljednjim podacima svaki stanovnik Lijepe naše godišnje pojede osam kilograma ribe, od kojih kilogram slatkovodne.Upravo i s ciljem da taj omjer podignemo, recimo kao Portugalci koji godišnje po stanovniku pojedu oko pedeset kilograma ribe, za nedijeljeni ručak preporučujemo ne samo ribu, već više vrsta ribe kroz brodet na ribarski način.

Potrebno: 

Kilogram različite vrste ribe (ugor, škarpina, grdobina, zubatac, brancin, kovač, tuna), dvije glavice luka, pet češnjeva češnjaka, četiristo grama pelata rajčica, grančica ružmarina, 200 mililitara bijelog vina, sol, papar i maslinovo ulje.

Priprema: 

Ribe očistiti od ljusaka, škrga i iznutrica, te ih u lonac s maslinovim uljem, sjeckanim lukom, češnjakom, ružmarinom, paprom, soli i pelatima položimo. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom i jednakim omjerom hladne vode kako bi se prelili svi sastojci. Kad brudet zavrije, stavimo ga na manju temperaturu i pustimo da se polagano krčka, sve dok se umak na pola ne ispari.  

Ostavite komentar