
Poreč pionir u Hrvatskoj: vrtovi za oprašivače u samom srcu grada
Na kružnom toku u centru Poreča posađene su trajnice poput vrbena, gaura i ukrasnih trava. Iako na prvi pogled izgledaju divlje, biljke su pomno odabrane.
19:14Prije 1 h18.09.2025
Društvo za zaštitu životinja Rovinjske njuškice hitno moli za pomoć! Njihov apel vezan uz zbrinjavanje napuštenih mačića prenosimo u cijelosti.
"Opet, kao i svake godine suočeni smo s brojnim napuštenim mačićima. U proteklih mjesec dana spašeno je 20-ak mačića, bačenih u kontejnere, zavezanih u najlon vrećice, ostavljenih na javnim parkiralištima, ili pred vratima građana, dućana i veterinara. Prije svega cilj nam je omogućiti napuštenim životinjama preživljavanje, stoga molimo građane za pomoć.
Najviše bi nam pomoglo kad bi mačiće prihvatila maca koja ih može dojiti, ili teta-čuvalica koja bi prihvatila skrbiti o mačićima u slijedećih 6 tjedana. Također su dobrodošli i drugi oblici pomoći, u hrani, zamjenskom mlijeku, dudicama ili novčanim donacijama. Za sva dodatna pitanja nazovite Rovinjske njuškice na 095 5289 893, ili pišite na info@rovinjske-njuskice.com”, poručili su iz Rovinjskih njuškica.
Video mačića kojima je hitno potrebna odgovarajuća skrb pogledajte u nastavku.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 12 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 1 d17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar