Ove subote, 16. rujna, posjetitelji mogu uživati u bogatom programu na 17. Fešti smokve i smokvenjaka i razveseliti svoje nepce raznim delicijama od smokvi.
Program počinje u 13 sati nastupom barbanskih i pulskih mažoretkinja te KUD-a Barban. Od 14 sati najmlađi mogu sudjelovati u dječjem kutku. Uz mali sajam smokvi i smokvenjaka te ostalih domaćih proizvoda i rukotvorina, pripremljen je i gastro kutak gdje gosti imaju priliku degustirati kreativna jela na bazi smokve. Jela će pripremati učenici sa svojim mentorima, koji su bili zaista kreativni i inovativni u osmišljavanju menija.
Pripremat će 3 vrste jela: penete sa orasima, jabukama i svježim smokvama. žličnjak skute na sirupu od bijelog vina, meda i smokava, kolač od suhih smokava. Ponuda jela koju priprema ugostiteljska škola ne naplaćuje se. U 17 sati slijedi proglašenje naj smokvenjaka, a u 17:30 „Ručenje po starinski“.
Za dobru atmosferu i zabavu tijekom fešte zaduženi su „Dečki iz Sutivanca“.
Ostavite komentar