
Još mjesec dana do porečkog Plava Laguna Ironmana!
Utrka je rasprodana te se očekuje 1900 natjecatelja sa svih kontinenata.
17:23Prije 21 min18.09.2025
Nakon dugotrajnih radova, sinoć smo prošetali glavnim gradskim Trgom u Rovinju koji je još uvijek u procesu obnove.
Naime, uklonjene su ograde te je većina površine prohodna, iako se očekuje još posljednje 'ušminkavanje', a zatvoren je ostao dio oko fontane bliže moru i ispred hotela.
Uređeni gradski Trg privukao je tako sinoć mnoge šetače, kako domaće, tako i goste pa smo naišli na gužvu, a na novom Trgu je već zasvirala i prva glazbena skupina koja je zabavljala sve prisutne.
Podsjetimo,obnova glavnog gradskog trga - Trga maršala Tita je zapravo projekt na čijoj se pripremi radilo punih 8 godina s obzirom na to da se radi o zahtjevnom i vrlo osjetljivom zahvatu jer je riječ o gradskoj cjelini koja povezuje starogradsku jezgru s užim centrom grada.
Dodajmo još kako je vrijednost investicije za prvu fazu izvođenja radova sveukupno tri milijuna eura, a radilo se na zamjeni cijele infrastrukture - od optike, kanalizacije, elektroenergetskih kablova do nove vode.
Treba naglasiti i kako je ovaj projekt glavna tema razgovora u gradu već dulje vrijeme jer su radovi trebali biti dovršeni do početka turističke sezone što nije realizirano pa se možemo prisjetiti kako je još na samom početku radove obilježilo nesnalaženje izvođača, ali i nepovoljni vremenski uvjeti koji su malo po malo utjecali na rok dovršetka radova te su svi bili zamoljeni za strpljenje.
Za kraj istaknimo još da će, osim zamjene infrastrukture te oblačenja Trga u novo ruho, dovršetak ovih radova dovesti do još jedne važne promjene - srce Rovinja postaje isključivo pješačka zona, odnosno bit će u istom prometnom režimu kao i ulica Carera.
Obilazak je prilika da posjetitelji, uz stručno vodstvo, upoznaju prirodne vrijednosti ovog zaštićenog područja te saznaju više o njegovoj biološkoj raznolikosti i značaju za očuvanje prirodne baštine.
07:20Prije 10 h18.09.2025
Sve će se održati u Centru za praktičnu robotiku u Puli, na adresi Rizzijeva 40, u prostorima Industrijsko-obrtničke škole Pula gdje će posjetitelji moći upoznati razne robote ovog četvrtka, 18. rujna, od 17 do 18:30 sati.
19:15Prije 22 h17.09.2025
Uživajte u trodijelnim menijima, bilo mesnim ili ribljim, koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert, uz čašu domaćeg vina – sve po cijeni od 25 eura.
16:08Prije 1 d17.09.2025
Tunalicious Festival donio bogatu ponudu jela od tune i vrhunske koncerte, a sedmo izdanje TunIstre još jednom potvrdilo Poreč kao destinaciju velikih ulova!
11:02Prije 1 d17.09.2025
Poseban naglasak stavljen je na održivi „Green Table“ ručak na kojem su se nastavila razmjenjivati iskustva i znanja, a uživalo se u tradicijskim jelima chefa Davida Skoka te Udruge Istarsko – EKOMUZEJ iz Vodnjana.
10:37Prije 1 d17.09.2025
Poseban dio programa počinje u 16 sati, kada će djeca pokazati svoje kulinarske vještine pripremajući brodet od grmali po tradicionalnoj recepturi. Istovremeno će biti i prezentacija plavog raka.
22:00Prije 1 d16.09.2025
Jesu li u tom istom razdoblju naše plaće porasle tri puta? Teško da bi itko mogao reći da jesu.
20:28Prije 1 d16.09.2025
Podršku u ovom iskustvu pružili su im prof. dr. sc. Bojan Hamer i doktorand Luca Privileggio iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković, za aktivnosti na kopnu, dok je prof. Daniele Suman nadzirao podvodni popis.
19:00Prije 1 d16.09.2025
Ostavite komentar